Azari & III

Tre singler. Mere skulle der ikke til før forventningerne til Azari & III’s debutalbum var skruet i vejret. ‘Hungry For the Power’, ‘Indigo’ og især ‘Reckless (With Your Love)’ har alle høstet velfortjent ros, og gruppen blev hurtigt tippet som housemusikkens nye regenter. Om den plan stadig er realistisk skal være usagt, men det bliver næppe det selvbetitlede debutalbum, der sikrer Azari & III den plads.

Hvor førnævnte numre mestrede balancen mellem dyb, kontrolleret house og dramatisk New Yorker-disco lyder størstedelen af albummet særdeles blodfattigt. De kontante melodier og selvsikre grooves er så godt som forsvundet. Stemningsmæssigt sigter gruppen efter samme tinder som på singleforløberne, til tider med et indadvendt twist, men på trods af den velkendte skabelon, mislykkes forsøget på at gentage de gamle succeser. Selv om man let kan forestille sig de rullende acid house-eksperimenter på for eksempel ‘Manhooker’ og ‘Undecided’ som stensikre hits, er udførelsen så tung og uopfindsom, at man undrer sig over, hvor de eller så lovende toner blev af.

Selvfølgelig skal Azari & III ikke til evig tid holdes op mod deres tidlige singler. På debutalbummet er klasseforskellen mellem nyt og gammelt dog så slående, at sammenligningen er svær at undgå. ‘Into the Night’ og ‘Manic’ formilder delvist omstændighederne, men det ændrer ikke på, at albummet forbliver en tam affære, specielt når man ved, hvad gruppen er i stand til at præstere.

Azari & III. 'Azari & III'. Album. Loose Lips/Cosmos.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af