The Internet

3 6

The Weeknd og Frank Ocean viste det i 2011, og med The Internet kan det næsten ikke bøjes mere tydeligt i neon: r’n’b-scenen er begyndt at røre på sig igen.

Men hvor Oceans stærke ’Nostalgia, Ultra’ gik den harmoniske og melodiøse vej, er Odd Future-vennerne Matt Martian og Syd Tha Kyd mere trodsige. For nok tager ’Purple Naked Ladies’ sit udgangspunkt i varm neo-soul med vuggende Fender Rhodes og pletvist potente blæserindslag, men de klassiske elementer får en tur i den elektroniske vridemaskine, hvilket skaber et mere kantet og klippet udtryk end førnævnte kollegers. Ikke at det dog tilfører albummet noget yderligere originalt, snarere tværtimod.

Man er efterhånden klar på meget fra Odd Future-kollektivet, men hvis noget overrasker denne gang, er det vel egentlig mest, at tingene synes temmelig ordinære. Provokeret bliver man i hvert fald ikke, og de effektmættede sange er samtidig alt for lidt catchy til at kravle ordentligt ind under huden.

’Cocaine’ rodfæster sig med et frækt, dansabelt hook, mens den funky ’Lincoln’ og ’She Dgaf’ også viser lidt vellydende afvigelser fra den klassiske r’n’b-formel. Men ellers er alle de mange elektroniske indslag og forcerende effekter kun med til at udstille, at duoen mest af alt mangler gode sange.

The Internet. 'Purple Naked Ladies'. Album. Off Future.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af