The Kooks – gemte det til en regnvejrsdag

Tidlig fredag aften befandt der sig en uhyre sjælden begivenhed. Tid og sted flyttede på mystisk vis geografisk beliggenhed. Eller man kunne i hvert fald fristes til at tro, at NorthSide havde fløjet over Vesterhavet og plantet teltpælene direkte i Glastonburys våde græs hos vores oversøiske naboer. For med et dagsprogram spækket med britiske artister, et sommervejr der kun byder på regn og en overraskende stor, hujende og syngende fanskare til The Kooks, var det i hvert fald svært at tro, at man befandt sig på en mark i Aarhus.

På letbenet britpop-manér charmerede den krølhårede forsanger Luke Pritchard og resten af hans knap så bevægelige band folkemængderne, da regnen for alvor tog sit solide tag i NorthSides testikler, med en halv-halv fremførelse af tidlige tider hits og numre fra den seneste plade ’Junk of the Heart’.

Læs live-anmeldelse: Justice på NorthSide Festival

Den største glæde under en koncert er for manges vedkommende gensynets glæde. Og de gamle hits som ’She Moves In Her Own Way’, ’Shine On’, ’Ooh La’ og ’Naive’ gik lige i danseskoene og sangstemmerne hos det våde publikum, hvorimod nye sange som ’Rosie’, ’Runaway’ og den ellers meget eksplosive ’Is It Me’ fra det nye album blev modtaget med en mere afventende attitude. Og den var dog også berettiget.

For der er en kløft mellem The Kooks’ gode og catchy sange ned til de mere perifere fyldnumre, selvom der ikke er synderlig meget afveksling i det jubelglade udtryk. Derfor kom koncerten, om end den kun var en time lang, til at føles en smule længere end den egentlig burde. Og det på trods af et arsenal af solide hits, et velspillende band, en veloplagt forsanger og et sangvilligt publikum.

Koncert. Green Stage.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af