Boards of Canada ‘Tomorrow’s Harvest’

Boards of Canada-album er sjældne, skønne fugle på den isblå IDM-himmel. De to brødre Marcus Eoin og Michael Sandison er tilbagetrukne eksistenser og den megen hemmelighedskræmmeri sætter forventningens barre skyhøjt.

Heldigvis lever ‘Tomorrow’s Harvest’ meget langt henad vejen op til sit virale forskræp. I forhold til tidligere er duoens fjerde langspiller sært afmystificerende. Noget af lydsløret er børstet til side og de skotske lydalkymister har begået et klarere, mørkere og til tider også hårdere album i kontrast til den blide, tilbagelænede og guitarnørklende forgænger ‘The Campfire Headphase’.

Læs anmeldelse: Boards of Canada ‘The Campfire Headphase’

Albummet lyder, som titlen næsten antyder, som en sci-fi-transmission fra en gold, dystopisk, affolket men også smuk fremtid, hvor minderne efter menneskeheden stadig knaser nostalgisk i æteren her og der, som på vignetten ‘Telepath’, hvor en mandestemme, der måske har befundet sig på et fugt- og solskadet kassettebånd i år og dag, rasper gådefulde talranker af sig.

Der hviler en fornemmelse af ensomhed, men også ro og afklarethed over broderparten af albummet, når man lige kommer omkring en tvetydig start, hvor ‘White Cyclosa’ og især skivens længste skæring, ‘Jacquard Causeway’, nærmest forekommer småparanoide og klodsede, og de for Boards of Canada uvant voldsomme, industrielle beats snubler og slæber numrene fremad i akavede ryk.

Men albummets anden ende er sublim. Særligt er ‘Split Your Infinities’, ‘New Seeds’ og ‘Come to Dust’ blandt de lange numre af en karat, som uvægerligt vil forstøve tankerne ud over landskabet og op i atmosfæren, mens ‘Collapse’ og ‘Sundown’ er gribende eksempler på de små vignetter eller jingler, som er duoens varemærke og glansnumre.

Boards of Canada ‘Tomorrow’s Harvest’. 'Tomorrow's Harvest'. Album. Warp/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af