Trentemøller var sin egen værste fjende

Trentemøller var sin egen værste fjende
Foto: Tue Blichfeldt

Anders Trentemøller var på to måder sin egen største fjende i forhold til en succesfuld koncert på Orange Scene fredag nat.

For det første fordi han i 2009 gav en legendarisk og overrumplende koncert på samme scene, som det ville være nærmest umuligt at overgå, og for det andet fordi Trentemøller anno 2014 lader til at have søgt så langt over mod de læderklædte rocksubkulturer, at han har mistet et basalt element på sin palet: Ravet.

Første del af koncerten var som at høre Depeche Mode på et tysk stadion, bare uden vokal. Masser af dundrende trommer og bombastiske møder mellem guitar og synth, men ingen fælles forløsning. Den organiske bandopsætning gjorde fremførelsen af Trentemøllers nyere materiale til noget, man lyttede til, og ikke en fest man var inviteret til at deltage i.

En scenografi med hvide balloner, der blev sluppet løs, skabte sammen med danserne på scenen et skær af det ekstraordinære, men sammenlignet med overflødighedshornet for fem år siden, var det en sober og afdæmpet affære.

Men da Trentemøller og bandet sneg ’Moan’ i gang til tonerne af The Cures ’Lullaby’, var det svært at benægte, at det nummer kan noget helt særligt. Og mod slutningen viste den mørkklædte excentriker fra Vordingborg en smule tænder med en omgang overstyret psychobilly.

Der fik vi endelig noget af den kant, som hans rockfascination kan give til det elektroniske univers.

Se alle vores anmeldelser fra Roskilde Festival HER.

Koncert. Koncert TrentemøllerRoskilde FestivalOrange Scene
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af