Breakin’ Sound 2016: De 10 mest lovende danske navne

Landet bugner af potentiale som aldrig før. Her er vores bud på ti kunstnere, der kommer til at sætte præg på musikåret 2016.

Liss

 

1. Liss

Hvem er de?
En kvartet fra Aarhus der er beviset på, hvor hurtigt det kan gå i musikbranchen. Da vi så dem live under Spot Festival i maj havde Liss ikke andet end ’Try’ liggende på deres Soundcloud, men siden er nummeret og efterfølgende ’Always’ udgivet som officielle singler. Gruppen har også spillet til P3 Guld, fået kærlighed af Pharrell og som prikken over i’et skrevet kontrakt med det yderst velrenommerede britiske pladeselskab XL Records. En debut-ep må forventes på gaden i en ikke alt for fjern fremtid. 

Hvordan lyder de?
Liss har noget helt, helt specielt i forsanger Søren Holm, hvis nasale fraseringer og følsomt skrabede udråb skaber en klang, vi (i hvert fald i Danmark) aldrig har hørt før. Hertil laver kvartetten håbefuld, varm og ualmindeligt charmerende sommerfunk med nogle uanstændigt velgjorte, men stadig skæve popovertoner. Vi har kun set toppen af isbjerget.

Læs om flere talenter på de følgende sider.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Soleima2016

 

2. Soleima

Hvem er hun?
Sarah Mariegaard, der startede karrieren i hiphop-kollektivet Flødeklinikken, hvor hun både stod for tangenter og de sungne omkvæd. Solo har hun taget navnet Soleima og udgav i 2015 debutsinglen ’My Boi’, som blev fulgt op af en meget personlig fortolkning af Atlanta-rapperen Young Thugs ’Check’. Soleima kan opleves til Vegas Udvalgte i slutningen af januar og arbejder ellers på sin debut-ep, der skulle kaste en single af sig inden vinteren er omme. I løbet af 2015 har hun blandt andet arbejdet sammen med Al og Felix fra Hot Chip og Bernard Butler fra Suede.

Hvordan lyder hun?
Mariegaards vokal har sin helt egen klang, som efter få introduktioner ikke er svær at genkende. Sød, blåøjet, flirtende og med en leje helt oppe i himlen føles den som et behageligt, men samtidig insisterende skydække, der lægger sig over den elektroniske popmusik, der i bunden af lydbilledet drager på erfaringer fra det bløde ende af hiphop-spektret.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Gents_DennisMorton
Foto: Dennis Morton.

3. Gents

Hvem er de?
Dansk duo bestående af sanger Niels Fejrskov Juhl og synthtroldmand Theis Vesterløkke, der i 2015 debuterede med stil. Ikke bare på grund af rullekraverne og de spraglede skjorter, men fordi deres omgang med romantisk synthpop på debut-ep’en ’Embrace the Future’ fra december var et 80’er-destillat deluxe. Gents ryger til sommer i studiet for at indspille deres debutalbum, der forventes at udkomme til efteråret.

Hvordan lyder de?
Som sagt er det her ikke for dem, der får en klump i halsen af 80’ernes indædte selvhøjtidelighed, men det handler om at give sig hen – også selv om kitschede associationer kan poppe frem på nethinden med jævne mellemrum. Vesterløkkes syntharbejde er fyldt med de helt rigtige tricks, melodierne sidder ganske enkelt lige i skabet over hele ep’en, og så er Juhls vokal tyk, sød og kalorieholdig – et croon med den helt rigtige fylde, så det ikke engang føles mærkeligt, når han kaster sig ud i Elvis-’ah-ha-ha’ på ‘Young Again’.

Hør hele ‘Embrace the Future’ HER.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Chinah

 

4. Chinah

Hvem er de?
En trio med sangerinde Fine Glindvad i front, der i maj havde live-debut på Spot Festival uden at have udgivet et eneste nummer. Det blev der dog rådet bod for i resten af 2015, hvor gruppen udsendte en række stærke singler, der også blev modtaget med åbne arme udenfor Danmarks grænser. Debut-ep’en ‘Once the Lights Are On’ udkommer den 11. februar, og Chinah kan både opleves til Vegas Udvalgte og en releasefest på udgivelsesdagen.

Hvordan lyder de?
Chinah er lyden af skiftende temperaturer. Med kølige synthesizere, varme guitarstrøg og programmerede trommer er det lyden af et intimt møde mellem kuldskær, nordisk synthpop og amerikansk r’n’b med følelserne uden på tøjet – Glindsvads klassiske, men stadig personlige vokal får de to universer til at smelte sammen til én harmonisk masse.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Emilie Ramirez

Hvem er hun?
Dansk sangerinde der i 2015 sprang ud af ingenting med den stærke debutsingle ’Tranquilizer’. Ramirez har siden ageret support for både SaveUs, Phlake og senest den britiske rapper Little Simz, og så er singlen ’Grandma’ lige landet – endnu en forsmag på debut-ep’en ’Grandma Said’, der udkommer den 29. februar.

Hvordan lyder hun?
Ramirez og produceren Frankie Motion har stykket et dragende univers sammen, hvor poppens umiddelbarhed og Ramirez melodier kædes sammen med massive hiphop-trommer og bløde r’n’b-værdier – som det sukkersøde synthmellemstykke på ’Grandma’. Her viser Ramirez også følelsesregistret i sin vokal, der lyder som bliver den trukket op fra de mørkeste afkroge af sjælen, når hun udkrænger »there’s a victory in your defeat«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Photo-by-Samy-Khabthani-30
Jamaika med Force One Music til Droz Daily Steezins Distortion-fest. Foto: Samy Khabthani/Soundvenue.

6. Jamaika

Hvem er han?
En ung sanger fra Vejle, der sammen med rapperne Vino Russo og Ung Cezar hører til i kollektivet Force One Music, der i år har startet et samarbejde med Sony. Jamaika udgav en dynge af Youtube-singler i løbet af 2015 (gennembruddet kom med ‘Gode dage venter’), og han røg også til København under Distortion til en række optrædener arrangeret af Droz Daily Steezin. Jamaika har også ageret support for MellemFingeMuzik og udgav den 1. januar sin debut-ep ’SxB på fri fod’.

Hvordan lyder han?
Universet er røgslørede synthesizere, betontørre hiphop-beats og næsten melankolske melodier, der retmæssigt afmålt læner sig op af det faktum, at Jamaika synger og ikke rapper teksterne om personlige kampe, gadens realiteter og drømme. I sammenhæng danner elementerne en helhed, der styrer langt udenom den meningsløse blær, der til tider klynger sig til genren som fluepapir, og Jamaikas klagende vokal rammer en åre af sårbarhed, der giver både dybde og personlighed til ghetto-fortællingerne.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

MILK

 

7. M.I.L.K.

Hvem er han?
Bornholmeren Emil Wilk, der gennem årene har fundet mange forskelligartede output til ideerne i sin kreative hjerne. Han har både været børne-tv-vært og filmdokumentarist, men kastede sig over musikken efter en gåtur med vennen Mads Damsgaard Kristiansen fra Reptile Youth, som også hjælper til i M.I.L.K. sammen med multiinstrumentalist Søren Christensen og producer Simon Littauer. Wilk kalder derfor selv projektet for et kollektiv, der i 2015 udgav to singler. En ny single er på trapperne, og så burde det kommende år også byde på en reel udgivelse. M.I.L.K. er i øjeblikket på programmet til Spot Festival i maj.

Hvordan lyder han?
M.I.L.K. er letsindig sommersoul med en gennemstrømmende varme, der forplanter sig i sjælen som solens første forårsstråler. Popmusik man drikker rosé på stranden til, mens Wilks vokal luller bekymringerne væk over et spor af retro-glødende grooves. ’If We Want To’ er rendyrket mañana-fryd, caribisk inspireret med Damsgaard på kor og tekster om at drikke af kokosnødder, mens der er lidt mere knald på tempoet og western-guitaren i kærlighedssangen ’Everything You Know’.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

SohoRezanejad_PolinaVinogradova1

 

8. Soho Rezanejad

Hvem er hun?
Københavner-baseret sangerinde, der tidligere var sangerinde i Gold Lip og har leveret gæstevokal til Lust for Youth og Kasper Bjørke. Rezanejad lancerede i 2015 sin solokarriere, der bød på et velafmålt antal koncerter og den intense debut-ep ’Idolatry’. 2016 kommer til at byde på mange flere live-optrædener og en ny, endnu uspecificeret udgivelse.

Hvordan lyder hun?
Det giver god mening, at Rezanejad hænger ud med Lust for Youth og har været på miniturné med First Hate. Ligesom åndsfællerne er hun nemlig også dybt fascineret af 80’ernes mørke, romantiske og melankolske synthpop, som på’ Idolatry’ blev suppleret af pumpende trance-undertoner og hendes desperate, hypnotiserende baryton. Festmusik med ar på sjælen.

Hør hele ‘Idolatry’-ep’en HER.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Photo-by-Samy-Khabthani-21
Headshop på Roskilde Festival. Foto: Samy Khabthani/Soundvenue.

9. Headshop

Hvem er han?
En delvist anonym sanger og producer (han har jo vist sig live…), der i 2015 debuterede med singlen ’Fejlmelding’, der blev gæstet af Karl William. Siden fulgte sangen ’Internettet’, små koncerter til Distortion og på Roskilde Festival og siden en tjans som support for William på Hukaos-sangerens danmarksturné. Headshops tredje nummer ‘Zonen’ ramte internettet så sent som i fredags.

Hvordan lyder han?
Bidende opfindsom popmusik, der mest af alt virker til at hente inspiration fra internettets uvirkelige virkelighed. »Fejlmelding, der er ingen plads på heart disc’en« er en genial linje fra førstesinglen ’Fejlmelding’, der er syret popmusik fra et alternativt cyberunivers, hvor den hæse klagevokal synger over forvrængede synthesizere, forsigtige snares og bombastiske hiphop-trommer.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
The-Entrepreneurs-4
The Entrepreneurs på Roskilde Festival. Foto: Jonas Holmriis/Soundvenue.

10. The Entrepreneurs

Hvem er de?
En energisk garagerocktrio, der i 2015 viste næsten umenneskelig kampgejst med et vanvittigt antal koncerter og diverse festivaloptrædener: Fra Spot til Roskilde, der var fuld knald på hele vejen. The Entrepreneurs udgav i 2015 en lille håndfuld sange, men i marts lander den nye ep ’Tony Rominger’, der, selvfølgelig, bliver fulgt op af et hav af koncerter.

Hvordan lyder de?
Den knasende rocklyd lyder delvist som indspillet direkte i garagen, men The Entrepreneurs viste på Roskilde Festival, at deres til tider ret storladne kompositioner også har stadionkarakter såvel som -potentiale. Jonas Wetterslev banker løs på trommerne, som var Ragnarok rundt om hjørnet, og så er der en drømmende karakter over frontmand Mathias Bertelsens vokal, som pulser følelserne ind i det, trioen selv har kaldt ’noise and romance’.

Læs også: Breakin’ Sound 2016: De 10 mest lovende udenlandske navne

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af