Skal du ikke på festival? Her er ni juni-koncerter, der kan agere plaster på såret

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Karl William (og Saybia)
5. juni, Nemoland

I Nemoland er søndage ikke som alle andre steder i landet. Her er tristesse en by i Rusland, når eftermiddagssolen kaster sine lange stråler ned på Christianias vold og hyggen spreder sig under de farverige pavilloner. Tilsætter man et lækkert soundtrack til seancen, det kunne for eksempel komme fra Karl William og sangene hans nye ep ‘Livet’, så kan man altså for alvor tale om total udnyttelse af weekendens fritimer. Fik vi nævnt, at det er gratis?


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Kollision i Danmark – DJ Hvad, Mendoza, Soho Rezanejad, Terkel Atsushi og Equis
5. juni, Folkets Park

På denne Grundlovsdag er det OK at fejre noget dansk, herunder også den danske sangskat, som kommer under kærlig behandling til dette Kollision-arrangement, hvor en række danske kunstnere giver koncert og desuden fortolker en dansk klassiker fra før ungdomsoprøret 1968. De fem kunstnere, der er på programmet, repræsenterer en vis mangfoldighed rent genremæssigt – fra Mendozas pop-rave til abstrakte støj-kompositioner fra Equis – og med det in mente rammer Folkets Park jo lige ind i arrangementets ånd. Arrangementet er gratis.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Lee Ranaldo & El Rayo
7. juni, Lille Vega

Sonic Youth er i dvale, men det har ikke sat en stopper for medlemmernes individuelle udfoldelser, hvilket vi kan nyde godt af, mens vi venter på en opblomstring fra de toneangivende støjrockere. Guitaristen Lee Ranaldo holder støt gryden i kog og forbereder allerede den næste ingrediens, der har fået titlen ‘Electric Trim’. Anskaffer man sig en billet til denne Vega-koncert, vil man få en forsmag på pladens materiale, og det er fra en ny eksperimenterende trio-konstellation, der består af den spanske multi-instrumentalist Raul ‘Refree’ Fernandez og Cayo Machancoses foruden Ranaldo selv.

Læs om flere koncerter på de følgende sider.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Jeremih
7. juni, Store Vega + 8. juni, Train

Han skulle have været forbi Aarhus og København tilbage i februar, men den sleske (på den gode måde) r’n’b-sanger har altså udskudt til juni, hvor vi håber, han kommer forbi til sine første danske koncerter nogensinde. Jeremih slog igennem med singlen ‘Birthday Sex’ og ventede så i lang tid med at udgive albummet ‘Late Nights’ i 2015. Seneste var han med som gæst på Chance the Rappers ‘Coloring Book’.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Andy Stott
10. juni, Culture Box

Det er svært at beskrive Andy Stott i få, præcise vendinger. Produceren startede i den rendyrkede dub techno, men har siden eksperimenteret til højre og venstre. Ambient, electronica, droner – hvis der er én ting, hans techno-produktioner ikke er, så er det forudsigelige. Denne fredag spiller briten live på Culture Box i kølvandet på udgivelsen af hans femte album ‘Too Many Voices’.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Palace Winter + Masasolo
11. juni, Sigurdsgade 39

Kunne det friste at bese katten i Rising-sækken, inden disse to bands rammer Roskilde Festival til sommer, så får du nu muligheden for at lave det famøse dobbelt-flue-smæk. Palace Winter fejrer udgivelsen af deres debutalbum med en ordentlig release-party på Sigurdsgade på ydre Nørrebro, og som lidt ekstra lækkert har de inviteret Masasolo til at dele scene med dem på aftenen. Arrangementet koster tilmed ikke en rød reje, så denne anbefaling er ikke til at komme udenom.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Byhaven: Aksglæde + Rest in Beats
17. juni, Pumpehuset

Det vrimler ikke med koncerter i juni måned, men hvert år kommer Byhaven de koncertlystne til undsætning med deres hyggelige sommerarrangementer. Denne aften bør ikke gå nogens næser forbi, når den danske tunge spaltes af de to spirende bands Rest In Beats og Aksglæde. Førstnævnte i et temmelig effent elektronisk trit, og sidstnævnte med melodisk poprealisme, men begge med et charmerende lyrisk favntag om det danske sprog.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Bruce Springsteen
22. juni, Parken

Vi kommer ikke udenom Bossen. Det enorme stadion-show er selvfølgelig i bund og grund ikke andet end et surt show for dem, der ikke fik billetter. Men det skal ikke afholde os fra at smide en anbefaling efter den levende legende, der gav os ‘The River’, ‘Born in the USA’ og ovenviste kæmpehit ‘Dancing In the Dark’. 46.000 mennesker var mindre end en time om at rive billetterne væk, og nu ligger bolden bare på målstregen og venter på at blive sparket i kassen af rockstjernen og hans berømte E Street Band.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Byhaven: Soho Rezanejad og Grand Prix
23. juni, Pumpehuset

Når Bossen er udsolgt, er det godt, at Byhaven også er rimelig boss – endda med sådan rimelig jævn hyppighed her henover sommeren. Denne torsdag aften kan man starte weekenden tidligt til Soho Rezanejads patos-dunkende techno-rytmer og mikse det med statelig crooner-pop fra Grand Prix – en måske ganske ukendt, men eksklusiv cocktail bestående af et skvæt Nick Cave’sk ekstravagance og en base af feststemt melankoli, som i sin helhed bedst skylles ned i én stor mundfuld.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af