Top Tracks: Her er ugens ni bedste nye sange

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Jame Blake feat. Bon Iver ‘I Need a Forest Fire’

Som et lyn fra en klar himmel ankom James Blakes nye album torsdag nat, og ‘The Color In Anything’ har heldigvis forløst ventetiden med bravour. Udover co-writing fra Frank Ocean byder albummet også på en glædelig genforening af Fall Creek Boys Choir – Blake og Bon Ivers Justin Vernon. Den stilfærdigt episke ‘I Need a Forest Fire’ tager dig ømtåleligt i hånden over det elektroniske vokalsample – »another shade, another shadow«, mens Vernon og Blakes smukke vokalsamarbejde messer florlet over basbunden. Knugende perfektion.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Radiohead ‘Burn the Witch’

Fra et suckerpunch af en overraskelse til en anden. Radiohead gik i hvidt midt på ugen, og pludselig landede en kortfilm af fuglekvidder på gruppens Facebook. Der var dog ikke blot tale om indholdsløs web-bulder, for langt om længe manifisterede hemmelighedskræmmeriet sig i det nye track ‘Burn the Witch’. Dramatikken er skruet i vejret, hvor Hitchcock-violiner og en ustyrlig basdrone pisker hypnotiserende afsted, inden Thom Yorkes specialitet i udkrængning af sjælen når shamanistiske højder under den berusende inferno-finale. Gruppens niende album er allerede ude på søndag (i skrivende stund uden en titel endnu).


Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Yung ‘The Child’

Den danske kvartet lever fortsat op til deres status som ballademagere på den nye single, og det i mere end én forstand.‘The Child’ har i hvert fald skruet tempoet gevaldigt ned, hvor følelserne for en gangs skyld tager sin søde tid. Forsanger Mikkel Silkjær Holms stemme skærer stadig som en rystepudser mod groft sandpapir, mens melodierne snøvlende udfolder sig ud over vuggende guitarer og tålmodigt anlagte trommeanslag. Husk også, at du under denne måneds Pop Revo kan opleve Aarhus-rødderne fremføre det nye album ‘A Youthful Dream’ i sin helhed.

Hør flere Top Tracks på næste side.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Bisse ‘Hvor kontinentalpladerne mødes’

Thorbjørn Radisch er i sit syrede lune på den omtågede nye single, der dog ikke er at finde på det nyligt udgivne ‘Happy Meal’. Sangskriveren er nemlig som bekendt en hyperaktiv musikproducent, og derfor varsler den spritnye single faktisk en helt ny udgivelse i form af ‘Big Tasty’. Den kaloriemassive ep-titel til trods svæver ‘Hvor kontinentalpladerne mødes’ afsted på en lyserød instrumental-sky. Radisch indtager undervejs næsten Nick Cave’ske dimensioner med en klagende og udsultet klang, mens samfundskritikken stadig besidder det særegne Bisse-bid.


Skærmbillede 2016-05-06 kl. 15.57.44

 

5. Drake ’Feel No Ways’

‘Views’ viste sig desværre ikke at være det mesterværk, Drake selv har udråbt albummet til, men naturligvis gemmer der sig en god bunke stærke tracks blandt udbuddet. Albummet udkom godt nok sidste fredag, men i mellemtiden har vi lyttet os særdeles varme på ‘Feel No Ways’, der med Jordan Ullman fra Majid Jordan som producer virker som en direkte fortsættelse af stilen fra ‘Hold On, We’re Going Home’ – Drake i sit allermest poppede hjørne, men hold nu kæft, hvor lyder det godt.

‘Feel No Ways’ kan høres via Apple Music.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Yasmin ‘Zarsanga’

Udfra navnet skulle man tro, vi havde at gøre med et Top Track straight outta Mumbai. Oprindeligt fra Haderslev er den kølige producerduo Yasmin dog så pæredansk, som de kommer, mens makkerparret dog uden tvivl besidder det fulde overblik over deres eksotiske håndværk. ‘Zarsanga’ bevæger sig hvileløst rundt i grænselandet mellem syntetiske beats og stilfulde vokal-samples fra det fjerne østen, der med fræk præcision skærer igennem hinanden og efterlader lytteren stirrende ned i en højdeskræksindbydende afgrund med hvert abrupt break.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Kehlani ‘24/7’

I kølvandet på et større mediecirkus angående utroskab og et efterfølgende brud med basketballspilleren Kyrie Irving forsøgte den amerikanske r’n’b-sangerinde Kehlani på tragisk vis at begå selvmord i slutningen af marts måned. Derfor er hendes nyeste single ‘24/7’ naturligvis også præget af hele den sørgelige historie, men sangen føles samtidig også som en større forløsning for den 21-årige musiker. »It’s okay to not be okay / to dive in your pain«, fremstår som det tydelige mantra i det synthboblende track, og noget tyder på, at den talentfulde sangerinde har fundet en form for oprejsning gennem musikken.


Skepta_SamyKhabthani
Skepta. Foto: Samy Khabthani/Soundvenue.

8. Skepta ’Crime Riddim’

Skeptas nye album ‘Konnichiwa’ er stadig helt friskt i vores høretelefoner, men et umiddelbart højdepunkt fra grime-veteranens comeback-plade virker som ‘Crime Riddim’ – et seriøst ondt, men samtidig skørt, legesygt beat, der lægger hektisk græs til Skeptas ord-driblerier, der tager form som en løftet fuckfinger mod ordensmagten.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Kaytranada

 

9. Kaytranada feat. AlunaGeorge & GoldLink ’Together’

Den canadiske producer Kaytranada er ude med sit længeventede debutalbum ‘99,9 %’, hvor især den ‘American Boy’-klingende ‘Together’ står ud i virvaret af vinyl-nostalgiske soul og hiphop-opkog. Aluna Francis fra AlunaGeorge er med på forførende gæstevokal, mens Washington-rapperen GoldLink står bag de hektiske rimserveringer undervejs.

Følg Soundvenues Top Tracks-playliste via Apple Music HER og via Spotify HER.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af