Disse 11 album skal du høre i oktober – med Beck, NxWorries og Smerz

Vi guider til de mest spændende udgivelser i de kommende uger.
Disse 11 album skal du høre i oktober – med Beck, NxWorries og Smerz
Anderson .Paak, der er albumaktuel i duoen NxWorries. (Foto: Vivien Killilea/Getty Images)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Julia Jacklin ‘Don’t Let the Kids Win’ (7. oktober)

For knap to uger siden udlagde vi vores grunde for, hvorfor man skal holde øje med den australske sangfugl Julia Jacklin. Den spirende folkpoet trækker på forbillederne Angel Olsen og Fiona Apple, men Jacklin lægger ikke skjul på, at også poppunk og rendyrket pop sniger sig ind i hendes musikalske islæt, der afbilder det hastigt fremskridende liv i 20’erne med minimalistisk guitarspil. Songwriter-godterne vil for alvor kunne opleves på debutalbummet ’Don’t Let the Kids Win’, der lander i starten af måneden. Indtil da kan man tjekke hendes Soundcloud-profil.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Bisse ‘Højlandet’ (ude nu)

Manden bag aliasset Bisse, Thorbjørn Radisch Bredkjær, har gennem flere år været sangskriver i Spillemændene. Men siden han i 2015 gik solo, udgav han på rekordtid intet mindre end fire poetiske og samfundsrevsende album. Senest blev det til ’Happy Meal’, og nu følger et femte trop ved navn ’Højlandet’.

Han har på de foregående udgivelser slynget kreativiteten ud i både 80’ernes new wave, uortodoks hiphop og et nedbarberet singer/songwriter-format. Sidstnævnte ser ud til at gøre sig mest gældende på ’Holy Grail’, der stammer fra det kommende femte projekt, hvis titel formentlig er inspireret af blandt andet det skotske landskab, der betrædes i videoen.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Swet Shop Boys ‘Cashmere’ (14. oktober)

Swet Shop Boys er et hiphop-makkerpar bestående af amerikansk-indiske Heems fra hedengangne Das Racist og den engelsk-pakistanske skuespiller/rapper Riz Ahmed. Bundlinjen udgør gedigen sydasiatisk world-hiphop, der er lige så bidsk som den er kreativ.

Tandemens musik har før figureret på vores Top Tracks-lister, og de står altså – efter debut-ep’en ’Swet Shop EP’ fra 2014 – endelig klar med debutalbummet ’Cashmere’, hvis navn er en dobbelttydig reference til både kunstneraliasset og den ene halvdels indiske ophav. Seneste albumforløber, ’T5’, er en lufthavnsmeditativ samfundskritik, der berører, hvad det egentlig vil sige at være muslim i en terrorplaget verden.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. The Lemon Twigs ‘Do Hollywood’ (14. oktober)

Det er selvsagt ikke uden grund, at vi i august ræsonnerede for, hvorfor man gør klogt i at holde øje med de unge brødre Michael og Brian D’Addario. Til trods for, at de to purunge knøse blot er 17 og 19 år, spiller de særdeles habil 60’er-skelende popmusik med inspiration fra blandt andre Beatles, Beach Boys og Queen. Oven i hatten er stilen excentrisk barokket, så man kan ikke påstå, at de ikke er originaler – i hvert fald i deres egen tid. Debutalbummet ’Do Hollywood’ lander i midten af oktober på det velrenommerede pladeselskab 4AD og ser ud til at byde på rock-revival af højeste karat.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Smerz ‘Okey’ (14. oktober)

Den norske duo Smerz med base i København opererer inden for et interessant spændingsfelt, der ælter basfyldt klublyd med underspillet vokalskrøbelighed i en dragende elektronisk konstellation. Siden de norske piger gav koncert på Roskilde Festival sidste år, er det imidlertid kun blevet til et par sange fra dem, senest ‘Sure’, som du kan fange på Soundcloud. ‘Okey’ er duoens debut-ep.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. The Game ‘1992’ (14. oktober)

Sølle to måneder efter dobbeltalbummet ’The Documentary 2/2.5’ annoncerede The Game, at det kommende album ’1992’ var i støbeskeen. Titlen refererer ifølge Game selv til et skæbnesvangert år i hans liv, hvor han var en 12-årig letpåvirkelig purk i Comptons trange kår. Projektet vil eftersigende bestå primært af den velkendte golden age-hiphop fra 90’ernes L.A., hvilket også i den grad kan høres på den soulede forløber ’Baby You’. Derudover er albummets cover afridset af samme kunstner, der i sin tid stod for illustreringen af Snoop Doggs legendariske ’Doggystyle’. Som promovering for albumudgivelsen giver The Game to danske koncerter i december.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Beck – titel endnu ukendt (21. oktober)

Jovist, Beck har for længst cementeret sig som en velbevandret musikveteran, der med hele 12 album på cv’et ivrigt har sammensat eklektiske lydkollager bestående af både folk, funk, soul, alternativ rock og country. Alligevel landede singlen ’Wow’ som lidt af en overraskelse som følge af sin tilnærmelsesvis trap-fusionerede hiphop-klang. Som altid er det et sats at forsøge sig med teorier om, hvad vi kan forvente af den prisvindende sangskrivers endnu unavngivne udspil. Hvad vi dog med høj sandsynlighed kan sige, er, at det lander den 21. oktober og selvfølgelig er et lyt værd.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Weyes Blood ‘Front Row Seat to Earth’ (21. oktober)

Natalie Mering alias Weyes Blood er mere end et debutalbum og en ep inde i sit musikvirke, men det er aldrig for sent at hoppe med på dydsmønstersangerindens folkpop-vogn. Og hvilket bedre tidspunkt at gøre netop dette end i en gråmeleret oktober måned, hvor hendes kommende plade ’Front Row Seat to Earth’ lander? Andensinglen ’Do You Need My Love’ er om nogen oplagt til spekulative efterårsstunder, og hvis den tungsindigt forførende sang er nogen som helst indikation på albummets indhold, skal man være på udkig efter udgivelsen, der formentlig byder op til mere af samme tristesseskuffe.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. NxWorries ‘Yes Lawd!’ (21. oktober)

Funktroldmanden Anderson .Paak bestræber sig på et nyt musikalsk eventyr ved at slå pjalterne sammen med hiphop-instrumentalisten Knxwledge. Tilsammen står de frem som bekymringsløse NxWorries (de udgav godt nok en ep i 2015), som med singlen ’Lyk Dis’ og .Paaks nyvundne stjernestatus forståeligt nok har mange blikke rettet mod dem. Det kommende album er navngivet ’Yes Lawd!’, det er ude den 21. oktober, og det kommer nok til at lyde forrygende godt.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. Marching Church ‘Telling It Like It Is’ (28. oktober)

Marching Church begyndte egentlig som et enmandsforetagende for Iceage-frontmanden Elias Bender Rønnenfeldt, men er nu et fuldblodsband med medlemmer fra blandt andet Lower og Puce Mary. Efter sidste år at have sluppet debutpladen ’This World Is Not Enough’, ser Rønnenfeldt og slænget ud til at ville videreføre navnet med endnu et album, det kommende ’Telling It Like It Is’, som er tilgængeligt for enden af oktober. Forpremieren ’Lion’s Den’ er en sløvt traskende ørkenvandring af en single, der oven på groovy bas og masser af cowpunk giver et forsigtigt indblik i, hvad vi har i vente.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

11. Soft Hair ‘Soft Hair’ (28. oktober)

Det splinternye psychpop-navn Soft Hair består af makkerparret Connan Mockasin og Sam Dust. Sidstnævnte er blandt andet kendt fra forgangne Late of the Pier, som også var genvejen til samarbejdet, da Mockasin i 2009 agerede support på et af bandets turnéer. Den 28. oktober præsenterer de excentrisk besynderlige herrer deres selvbetitlede debutalbum, hvis trackliste blandt andet tæller den dugfriske single ’In Love’. Som man kan høre, er det et småsløvt synthsejlende univers, deres musik gør sin gang i, som ikke nærer modvilje for også at inkorporere skæv saxofon og diskofilsyrede tendenser.

Læs også: Her er 13 koncerter du skal opleve i oktober

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af