Nik & Jay lukkede NorthSide med en kæmpestor helhjertet folkefest

Nik & Jay lukkede NorthSide med en kæmpestor helhjertet folkefest

De rynkede næser var mange, da Nik & Jay i vinter blev smækket på NorthSide-plakaten. Efter sidste års succes med Thomas Helmig på programmet tog NorthSide skridtet videre og gik popplanken helt ud. »Alt behøver ikke være hornbrille-indie«, som talsmand John Fogde så sigende erklærede.

At der blev gjort plads til et navn som Nik & Jay på NorthSides program var en forfriskende fryd. En subtil, men solid fuckfinger til musiksnobbernes fine fornemmelser. 16 år med banale ballader, himmelråbende ringe rim og en ordentlig omgang selvfedme har vi fået fra popduoen. Seks album, hvor hjerte rimer på smerte og motherfucker på artiskokker – en perlerække af popsjaskere, der besynger noget så 00’er-agtigt som højtsiddende g-strenge og sko fra Gucci (upti-vupti).

Efter seksten år med Nik & Jay som ledestjerne for amerikanske drømme i dansk popformat står én ting klart: Nik & Jay er ægte. De føler sig selv, de kører deres såvel overgearede egoer som pladderballade-inderlighed helt ud, og til trods for, at det gennem tiden har affødt en lind strøm af tvivlere og hatere, har de ikke ændret sig en tøddel. De mener det her. Og det er ærligt talt pisseinspirerende.

Ægtheden kom om noget til udtryk, da makkerparret med manér lukkede NorthSide-ballet. At de valgte at indtage scenen med ’Endnu en’, der har beriget os med uforglemmelige klassikerrim som »Når jeg står på Baresso / og bestiller dobbelt espresso« og »Nogen ka’ li’ Nik & Jay, andre tænker fuck dem / men pigerne fortæller mig, jeg’ hottere end Justin«, gjorde kun deres kontrast til de øvrige dages navne endnu tydeligere.

Med et virkelig veloplagt backingband leverede de to Værløse-legender (ja, undertegnede er skam også fra 3500 og ved udmærket godt, hvad en Syvstjernefest er) uden tvivl weekendens mest helhjertede folkefest med ild, røg og konfetti fygende om ørerne – der var ikke sparet nogen steder, og det stemte helt perfekt overens med den gennemførte anti-jantelovs-rockstjerne-attitude, der gennemsyrer duoens udtryk.

Alle – jeg tør næsten sige uden undtagelse – kunne skråle med på de store hits som ’Lækker’, ’Boing!’, ’Hot’ og ikke mindst ’Novembervej’, der startede et lille lighter-lyshav midt i fællessangen. Trods påstanden, Jay selvfedt leverede om, at han har en doktorgrad i poesi, bliver det nok næppe dén titel, drengene nogensinde scorer, men med så helhjertet et liveshow og så overvældende megen tro på dem selv, deres sange og corny drengerøvspoesi, var det uundgåeligt at blive revet med af stemningen.

At det var den duo, der i 16 år har delt vandene så heftigt og tålt så megen smagsdommeri og latterliggørelse, der blev det act, der allerstærkest formåede at samle folket på NorthSide, var rørende.

Nik & Jay leverede en folkefest direkte fra hjertet. Underholdende, kyndigt og en lille smule for meget. Præcis i deres ånd – eller rettere: lig’ tilpas, som al dente-spaghetti.

Læs også: NorthSide: Publikums yndlingskoncerter – plus de største skuffelser

Læs også: Højdepunkter: 13 magiske NorthSide-øjeblikke, vi ikke glemmer foreløbigt

Læs alle vores anmeldelser fra NorthSide HER.

Nik & Jay. Koncert. NorthSide, Blue Stage.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af