Gnags blev reddet på nostalgiens nåde på NorthSide

Gnags blev reddet på nostalgiens nåde på NorthSide

Thomas Helmig gjorde det med stor succes i 2017. Fredag aften kom turen til et andet musikkoryfæ med base i Aarhus, som skulle berige NorthSide med et skud lokalpatriotisme og et bagkatalog, der kan samle masserne.

Det virkede i hvert fald til, at Gnags var booket på samme præmis som Helmig, men det lykkedes dem ikke at levere en tilsvarende folkefest.

»Det er mange år siden, Gnags har været på græs i Aarhus, så nu skal den eddermame ha’!«

På trods af Peter A.G.’s energiske udmelding og en tilsvarende entusiasme på scenen, formåede Gnags desværre ikke at trænge helt igennem til publikum. De kom ellers ganske habilt ud af starthullerne med ‘Den dejligste morgen’, ‘Danmark’ og ‘Slingrer nedad Vestergade’, så der tegnedes en forventning om en solid hjemmebanesejr.

Desværre var koncerten med et af Danmarks ældste rockbands også en showcase i, hvordan momentum tabes og et orkester kan miste grebet om sit publikum.

Gassen sivede langsomt ud af ballonen, da Gnags diskede op med nyere sange, og store dele af publikum (hvor jeg befandt mig) benyttede lejligheden til at sludre med hinanden med ryggen til scenen. Foruden ikke at besidde klassikernes status, blev nye numre som ‘Når robotterne kommer’ og ‘Guldkaret’ altså også obstrueret af omgivelserne.

Som en vestjysk pendant til Mick Jagger spurtede Peter A.G. løs på scenen, og man fornemmede en vis stakåndethed hos den evigt spjættende indpisker. Rolling Stones-associationen blev yderligere vakt i ‘Burhøns’, hvor Per Chr. Frost tydeligvis havde afluret et par tricks af Keith Richards i leveringen af sangens tørre guitarriff.

Det er dog som foregangsmænd i fusionen af reggae og rock, at Gnags har lagt sig til rette på deres egen hylde i dansk musikhistorie. ‘Vilde kaniner’ tog da også kegler med hele pladsen vuggede unisont i takt, ligesom ‘Mr. Swing King’ førte en kneben sejr i hus, hvor den gjaldende fællessang tydeligt indikerede, at Peter A.G. ikke havde mere ilt i lungerne.


Kort sagt:
En solid start og ditto slutning kunne ikke redde koncerten med Aarhus’ gamle rockhelte fra at miste momentum. På trods af vanlig energi på scenen kæmpede Peter A.G. ofte en ulige kamp med at trænge igennem til et snakkelystent publikum.

Læs alle vores anmeldelser fra NorthSide HER.

Gnags. Koncert. NorthSide, Blue Stage.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af