Dave vinder årets Mercury Prize – men en anden rapper løb med opmærksomheden

Dave vinder årets Mercury Prize – men en anden rapper løb med opmærksomheden
Dave med sin pris. (Foto: Jeff Spicer/Getty Images)

Torsdag aften skulle årets Mercury Prize uddeles. Musikprisen er den fornemmeste af sin slags i England og uddeles én gang årligt til det bedste album fra de seneste 12 måneder.

Vinderen blev rapperen Dave, som blev hyldet for det ekstremt stærke album ‘Psychodrama’, der udkom tidligere på året – et album, vores anmelder også var ret begejstret for.

Dave vandt foran navne som The 1975, Nao, Little Simz, Foals og Slowthai, og mens vindersekvensen selvfølgelig var højdepunktet under prisuddelingen i London, så er det en anden rapper, der dagen derpå er løbet med de fleste store overskrifter.

Det drejer sig om Slowthai, der også var nomineret til Mercury Prize for det ligeledes fremragende ‘Nothing Great About Britain’. Det var dog ikke fordi Slowthai lavede en Kanye og invaderede scenen. Nej, det var hans optræden, som løb med opmærksomheden.

Her kom han nemlig på scenen med et afhugget dukkehoved, der forestillede Storbritanniens premierminister Boris Johnson, som i øjeblikket har sit at se til med Brexit.

»Fuck Boris«, råbte Slowthai, hvorefter han leverede nummeret ‘Doorman’ i en optræden gennemsyret af den vrede, der hersker på hans debutalbum.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af