27 udenlandske album, vi glæder os helt vildt til i 2020

Fra Kendrick Lamar og Frank Ocean til Rihanna og Dua Lipa. 2020 kunne godt blive et ret vildt musikår. Vi har samlet fakta, rygter og en mindre portion ønsketænkning til en liste over årets mest imødesete udenlandske album – listen starter kronologisk, men er efterfølgende alfabetisk med alle de album, der ikke har en udgivelsesdato.
27 udenlandske album, vi glæder os helt vildt til i 2020
Kendrick Lamar.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Selena Gomez ‘Rare’ (10. jan)

Der er større hype end sædvanligt op til Gomez’ tredje album, ikke mindst grundet den imponerende single ‘Lose You to Love Me’. Vi skal ikke vente længe for at finde ud af, om resten af niveauet er lige så højt.

2. Destroyer ‘Have We Met’ (31. jan)

Dan Bejars stærke sangskrivning har siden midt-90’erne gjort Destroyer til et af de mest konsekvent afholdte bands i indierockens verden. Alt tyder på, at deres ualmindeligt høje bundniveau ikke vil ændre sig med gruppens 12. studiealbum.

3. Tame Impala ‘The Slow Rush’ (14. feb)

Ventetiden op til ‘The Slow Rush’ har været lang. Australske Kevin Parker udgav førstesinglen for knap et år siden, og inden da var der gået fire år uden ny musik. Langt om længe skænker han os endelig et nyt album.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Grimes ‘Miss_Anthropocene’ (21. feb)

Ligesom med Tame Impala skal vi tilbage til 2015 for at finde Grimes’ seneste album. Hun har også det til fælles med Kevin Parker, at hun varslede sit 2020-album lang tid inden den endelige udgivelsesdato. 21. februar får vi dog endelig ‘Miss_Anthropocene’ – noget så eklektisk som et konceptalbum om en klimagudinde, der fryder sig over verdens undergang.

5. The 1975 ‘Notes on a Conditional Form’ (21. feb)

The 1975’s populære ‘A Brief Inquiry Into Online Relationships’ fra 2018 er ifølge forsanger Matty Healy første led i en udgivelsesrække ved navn ‘Music for Cars’. 21. februar giver den ambitiøse poprockgruppe os det andet led i form af ‘Notes on a Conditional Form’. De hidtidige singler trækker på både glitchpop og posthardcore, hvilket antyder, at dette sagtens kunne blive bandets mest varierede album hidtil.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Caribou ‘Suddenly’ (28. feb)

Den elektroniske ekvilibrist Dan Snaith udgav i 2014 det mesterlige album ‘Our Love’ under navnet Caribou – og siden da har Caribou-aliasset mere eller mindre stået stille. 28. februar får vi endelig et nyt Caribou-album – og de to singleforløbere lover virkelig godt.

7. Young Thug ‘Punk’ (januar/februar)

Vi ved ikke meget om Young Thugs ‘Punk’, der oprindeligt var annonceret til at udkomme omtrent to måneder efter det flotte album ‘So Much Fun’. Vi ved blot, at han i december sagde, at vi kunne regne med en udgivelsesdato januar eller februar. Titlen implicerer dog en mere grovkornet side af Thugger, og han har selv sagt, at albummet bliver rørende, modigt og autentisk.

8. Adele ’30’

Adele har arbejdet på sit fjerde album siden 2018, og oprindeligt havde hun udmeldt december 2019. Hun har ikke sagt meget om efterfølgeren til ’25’, omend hun har antydet, at det vil blive betitlet ’30’ – uanset titlen kan vi dog nok forvente en række dybsindige popsange, der reflekterer over sangerens liv.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. Cardi B’s andet album

Cardi B er på vej med en efterfølger til den imponerende debut ‘Invasion of Privacy’ fra 2018. Vi har hverken trackliste eller titel klar (omend hun har joket med at kalde det ‘Tiger Woods’), men oven på singlerne ‘Money’ og ‘Press’ lader det til, at Cardi fortsat vil fokusere på de mere hårdføre, attituderige dele af hendes musik.

10. Dua Lipa ‘Future Nostalgia’

Dua Lipas andet album vil, som singlerne har antydet, omfavne disco. Hvis resten af albummet er af lige så høj kvalitet som ‘Don’t Start Now’ og titelnummeret, har vi virkelig noget at se frem til. Dua Lipa selv har nævnt så forskelligartede kunstnere som Outkast, Blondie og Moloko som inspirationskilder til albummet.

11. Frank Oceans tredje album

Frank Ocean er en notorisk stille skikkelse, men oven på 2019-singlerne ‘DHL’ og ‘In My Room’ føler vi os rimelig sikre på, at han har et nyt album på vej – eller i hvert fald en eller anden form for sammenhængende projekt, hvis vi skal dømme fra sangenes artwork. Lyden har antydet en eksperimenterende hiphoplyd – men Frank Ocean er selvfølgelig aldrig lige til at forudsige.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

12. Haims tredje album

I 2019 fik vi hele tre Haim-singler med tilhørende Paul Thomas Anderson-instruerede musikvideoer, så det er egentlig underligt, at vi ikke har fået mere konkret info om søstertrioens tredje albumudspil. Men det var oprindeligt planen, at det skulle udkomme den forgangne sommer, så formentlig er det lige om hjørnet.

13. Kanye West & Dr. Dre ‘Jesus Is King Part II’

Kanye er virkelig produktiv i disse dage, og for en gangs skyld føles det som om, han ikke bare har det i munden. Både Sunday Service Choir-albummet ‘Jesus Is Born’ og hans to operaer ‘Nebuchadnezzar’ og ‘Mary’ udkom uden nævneværdig forsinkelse – så måske kan det være, at han som god kristen har lært at holde det, han lover. At invitere Dr. Dre til at hjælpe med at kreere en fortsættelse til ‘Jesus Is King’ er i hvert fald så underlig en idé, at vi bliver nødt til at høre resultatet.

14. Kendrick Lamars femte album

I starten af 2019 tweetede Polydor Records en liste over kunstnere, der ville byde på udgivelser i løbet af året, heriblandt Kendrick Lamar. Det viste sig selvsagt at blive et overordentligt stille år for verdens muligvis bedste rapper, men 2020 ser allerede ud til at blive mere højlydt, blandt andet fordi han allerede har annonceret koncerter på en håndfuld sommerfestivaler. Kendrick plejer jo ikke at annoncere noget konkret længe inden en udgivelse, men det begynder at føles som om, der er noget på vej.

15. Kid Cudi ‘Entergalactic’

Oven på det fremragende Kanye West-samarbejde ‘Kids See Ghosts’ har vi ventet i spænding på næste udspil fra Kid Cudi. Den evigt ambitiøse rapper har sat sig sammen med Netflix og ‘Black-ish’-skaberen Kenya Barris om en animationsserie, der skal agere sidestykke til hans kommende album, ‘Entergalactic’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

16. Lana Del Rey ‘White Hot Forever’

Lana Del Rey annoncerede i slutningen af 2019 et spoken word-album, der skulle være udkommet i starten af denne måned – vi håber, at det ikke har lange udsigter. Men skal vi stole på hende, er det ikke det eneste, der er på vej. Kort efter udgivelsen af sidste års ‘Norman Fucking Rockwell’ annoncerede hun efterfølgeren, som hun sidenhen har betitlet ‘White Hot Forever’, og der gik ikke længe inden hun meddelte, at hun havde indspillet de første par tracks til albummet.

17. Lil Uzi Vert ‘Eternal Atake’

Lil Uzi Vert har annonceret, udskudt, aflyst og genannonceret ‘Eternal Atake’ så mange gange, at vi næsten var stoppet med at tro på, at det faktisk ville udkomme. Men så kom den officielle førstesingle ‘Futsal Shuffle 2020’ i december, og den var så stærk, at vi fik vores håb op igen.

18. Migos ‘Culture III’

Migos har teaset ‘Culture III’ længe, og siden de to første ‘Culture’-album var januarudgivelser, er der mange fans, der forventer, at det lander i årets første måned. De udgav da også en håndfuld singler i løbet af 2019, og yderligere sange er blevet lækket – og så har Offset for nylig udmeldt, at albummet vil byde på en feature fra Juice WRLD.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

19. Normanis solodebut

Normani var tidligt udnævnt til at være det største talent i hedengangne Fifth Harmony, men indtil videre er det Camila Cabellos solokarriere, der har domineret hitlisterne. Men med solosinglen ‘Motivation’ fra sidste år ser det endelig ud til, at Normanis store stemme også vil boltre sig på et soloalbum

20. Princess Nokias andet album

2019-singlen ‘Sugar Honey Iced Tea (S.H.I.T.)’ var et regulært »Jeg er tilbage, bitch«-statement af et format, hvor det nærmest ville være synd, hvis der ikke var et album i horisonten – eller et mixtape for den sags skyld. Uanset hvad, Princess Nokia har i ærmet, så ser vi meget frem til at følge den altid grænsesøgende rapper i 2020.

21. Rihanna ‘R9’

Rihannas niende album går under den foreløbige titel R9, og ifølge den barbadosiske popstjerne vil hun drage inspiration fra reggae på denne udgivelse. Et nyligt instagram-opslag fra hende lyder endda: »Opdatering: Mig, der lytter til ‘R9’ alene og nægter at udgive det«. Den lømmel!

22. Run the Jewels ‘Run the Jewels 4’

El-P og Killer Mike har meldt ud, at de har hyret selveste hiphoplegenden Rick Rubin til at assistere dem i skabelsen af ‘Run the Jewels 4’. Rapduoen kalder det kommende album for deres bedste til dato. Med det høje niveau fra de tre forgængere er det store ord.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

23. Teyana Taylors tredje album

R’n’b-sangeren Teyana Taylor blæste os bagover med det Kanye-producerede minialbum ‘K.T.S.E.’ i 2018. Oven på hendes nyeste single, den ligeledes Kanye-producerede ‘We Got Love’, håber vi virkelig på, at hun har et nyt album klar i 2020.

24. The Cures fjortende album

The Cure-forsangeren Robert Smith havde egentlig lovet, at de engelske gothrockere ville have deres nye album ude i løbet af 2019, men det er stadig ikke udkommet. Albummet kommer efter sigende til at bestå af 10-12 minutter lange numre – og de er end ikke blevet spillet live endnu.

25. The Strokes’ sjette album

Siden deres femte album, ‘Comedown Machine’ fra 2013, har The Strokes ikke været det primære fokus for nogen af bandets medlemmer. Julian Casablancas har udgivet to album med The Voidz, Nick Valensi har udgivet to album med CRX, Albert Hammond Jr. har udgivet to soloalbum, Nikolai Fraiture har udgivet et album med Summer Moon, og Fabrizio Moretti har dedikeret sig til at tegne. Men bandet siger, at vi får et nyt Strokes-album i 2020 – og for at være mere præcis siger de, at vi får det »snart«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

26. The Weeknd ‘Chapter 6’

Den canadiske r’n’b-stjerne er i albummodus for tiden. Vi har ganske vist ikke fået en ny titel siden arbejdstitlen ‘Chapter 6’, ej heller nogen udgivelsesdato, men med singlerne ‘Blinding Lights’ og ‘Heartless’ er der helt klart mere på vej.

27. The xx’ fjerde album

Den britiske trio startede året med at meddele på Instagram, at de har arbejdet på ny musik, som de ikke kan vente med at dele med os. The xx har jo alle dage været et albumband, så det ville undre os, hvis »ny musik« ikke betød en ny skive i fuld længde.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af