Danske producere sagsøger Travis Scott i forbindelse med storhit

Danske producere sagsøger Travis Scott i forbindelse med storhit
Foto: Sebastian Apel/Soundvenue

Opdatering 09.31: Soundvenue har været i kontakt med Benjamin Lasniers lejr, som meddeler, at Benjamin Lasnier, Lukas Benjamin Leth og Olivier Bassil har skrevet guitarkompositionen sammen og derfor lægger sag an sammen. Det er altså ikke Lasnier alene, der står bag guitarstykket, som det oprindeligt fremstår. De har på nuværende tidspunkt ingen andre kommentarer.

Den danske producer Benjamin Lasnier har sagsøgt Travis Scott i forbindelse med rapperens storhit ‘Highest in the Room’. Lasnier mener, at sangen uden hans tilladelse bruger en justeret udgave af et guitarstykke, han tidligere har postet på Instagram. Det skriver TMZ, og Pitchfork kan efter at have fået adgang til retsdokumenter bekræfte sagen.

Ifølge Pitchfork sagsøger Lasnier i selskab med Olivier Bassil og Lukas Benjamin Leth – sidstnævnte er hans faste producermakker. Søgsmålet er også rettet mod alle pladeselskaber og producere, der har forbindelse til ‘Highest in the Room’, som i sin tid gik nummer et på den amerikanske Billboard-liste og i øjeblikket har over 500 millioner streams på Spotify.

Ifølge TMZ hævder Lasnier, at han skrev guitarmelodien i 2019 og efterfølgende prøvede at sælge den til producere og artister. Lasnier hævder også, at han lagde melodien op på sin Instagram til sine over 700.000 følgere tre gange.

Lasnier skulle ifølge søgsmålet være kommet i kontakt med Jamie Lepr aka Jimmy Cash, der var tekniker på ‘Highest in the Room’. Lasnier skulle have sendt Lepr en række beats – inklusive guitarstykket – og senere på året mener danskeren, at en justeret udgave af melodien optrådte på Travis Scott-singlen. Uden at der var indgået nogen aftale mellem Lasnier og Scotts lejr.

Ifølge en udtalelse fra Richard Busch, der repræsenterer Lasnier, Bassil og Leth, har de tre producere søgt kontakt med sagsøgte i forbindelse med at udarbejde en licens for guitarstykket. »De forventede aldrig, at det skulle ende med et søgsmål, men følte ikke, de havde andet valg under disse omstændigheder«, udtaler Busch ifølge Pitchfork.

Benjamin Lasnier og Lukas Benjamin Leth har tidligere lavet beats til artister som Tory Lanez og YoungBoy Never Broke Again.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af