Tessa, Artigeardit, Icekiid og Shooter Gang laver originalt soundtrack til ny dansk actionserie

Tessa, Artigeardit, Icekiid og Shooter Gang laver originalt soundtrack til ny dansk actionserie
Tessa. (Foto: Jesper Skoubølling)

Det er ikke hver dag, at nogle af de mest lysende stjerner fra den danske hiphopscene laver musik til en dansk film eller serie.

Men nu kan du altså snart opleve folk som Tessa, Artigeardit, Jamaika, Carmon, Livid og Shooter Gang på lydsiden til Xees hårdtkogte actionserie ‘2 døgn, der netop har fået sin første trailer.

Alle sangene er skabt specifikt til serien, der har ambition om at nyskabe måden soundtrack spiller ind i fiktionen, fortæller Sara Chloé Cantor fra Def Jam Recordings Denmark, der er en del af pladeselskabet Universal:

»Soundtracket til 2 Døgn er vores forsøg på at videreudvikle soundtrack-formatet både kunstnerisk og strategisk. Serien skildrer et miljø og en underverden, som er så tæt forbundet med netop hiphop og rap, hvorfor det ikke alene handler om et stærkt lydbillede, men også om at tappe ind i og skabe en kultur, hvor musikken og serieuniverset spiller sammen, og hvor begge parter løfter hinanden«.

Også en række upcoming-talenter som Lamin, Michael Williams, J-Mix, Speedy, 8Trappy og BeneBoom er at finde på soundtracket.

Hvor dansk film og tv generelt lader til at favorisere den mere poppede og P3-venlige musik til deres soundtrack – fra Scarlet Pleasure i ‘Druk’ til Katinka i ’29’ – har hiphoppen over det seneste år fundet vej til det store lærred og tv-skærmen.

I Gigis’ ‘Blokhavn‘ var blandt andre Gilli, Carmon og Fouli på tracklisten – endnu et tegn på, at hiphoppen er godt på vej til at blive den største genre lige nu, særligt hos den unge målgruppe.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af