Efter Kimye-skilsmisse: Her er hiphoppens syv største power couples

Kim og Kanye er gået fra hinanden. De var – på godt og ondt – hiphoppens dominerende power couple. Men de var ikke det eneste indflydelsesrige par.
Efter Kimye-skilsmisse: Her er hiphoppens syv største power couples
Travis Scott og Kylie Jenner. (Foto: Jason Kempin/Getty Images)

Det er en usammenlignelig succeshistorie, der er nået til enden, nu hvor Kim Kardashian vil skilles fra Kanye West. De to hyperkendte mennesker var nemlig ikke bare endnu et højprofileret par. De var det ultimative power couple.

Det efterlader et tomrum i hiphoppens tronsal. For hvem skal nu være parret, alle taler om? Hvem kan matche Kanyes endeløse kreativet og Kim Kardashians gigantiske kulturelle indflydelse?

Det prøver vi at give et bud på her med en post-Kimye-liste over de største og mest betydningsfulde power couples inden for hiphoppen.

På listen har vi valgt at fokusere på par, der er på toppen eller på vej frem lige netop nu, så der er altså ikke blevet plads til forhold som Swizz Beats og Alicia Keys eller Common og Tiffany Haddish.

Til gengæld har vi set gennem fingre med, at det ikke altid er begge halvdele af parrene, der har en direkte relation til hiphop – men det har Kim Kardashian jo egentlig heller ikke.

Vi evaluerer de syv power couples ud fra tre kriterier: Musik, forretning og indflydelse.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Saweetie og Quavo

Musik: Quavo er veteranen, der har domineret Atlanta-scenen som Migos-frontmand i en årrække, mens Saweetie er det nye navn på blokken, der netop nu har stor succes med minimalistisk klubrap. Førstnævnte har mere eller mindre skrevet et kapitel i trapmusikkens historie; sidstnævnte kan meget vel være den, der skriver det næste.

Forretning: Da vi interviewede Saweetie i november, sagde hun, at hun »nok var milliardær om ti år«. Så ambitionerne fejler ingenting fra rapperen, der allerede har startet tøjmærket Money Makin’ Mamis. Quavo har samtidig startet et pladeselskab og et tøjmærke samt landet sin første rolle som skuespiller.

Indflydelse: Der er undertoner af Quavo i stort set alle rappere fra de seneste syv-otte år. Som del af Migos indførte han et helt nyt flow, der blev adopteret af alle fra Future til Drake. Saweetie er stadig ny i spillet, men hendes minimalistiske, klubbede lyd kan meget vel popularisere en ny stil.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Gucci Mane og Keyshia Ka’oir

Musik: Gucci Mane er the ‘Trap God’, som han har kaldt sig på et af sine mange, mange, mange mixtapes: Han er manden, der som ingen anden har præget Atlantas hiphopscene. Rapperens legendariske mixtapes fra omkring 2010 er nogle af den moderne hiphops hovedværker.

Forretning: Keyshia Ka’oir laver måske ikke musik, men forretningen havde ikke været den samme uden hende. Både fordi hun selv bestyrer tre virksomheder (blandt andet kosmetik og fitness), men også fordi hun hjalp Gucci Mane, da han brændte sammen i en sky af stoffer og vold i starten og 2010’erne og endte med en længere fængselsdom – det kan du i øvrigt læse mere om i rapperens bestseller-selvbiografi.

Indflydelse: Gucci Mane er en af den slags dominerende kunstnere, der kaster sin skygge over hele hiphoplandskabet. Rapperen er en kultfigur og et godt bud på den største trap-artist nogensinde.

Cordae på banen med Naomi Osaka efter tennisspillerens sejr i US Open, 2020. (Foto: Matthew Stockman/Getty Images)

5. Cordae og Naomi Osaka

Musik: Cordae kommer fra Soundcloudrap-miljøet, men hans lyriske rapstil minder mere om folk som Chance the Rapper og J. Cole. Han er således noget så sjældent som en talentfuld ung artist, der både skøjter med på tidens nye strømninger, men som samtidig mestrer de klassiske dyder.

Forretning: Naomi Osaka rapper ikke, men hun er alligevel den klart mest berømte halvdel af parret. Den 23-årige japaner er nemlig en af verdens bedste tennisspilere med fire Grand Slam-titler på cv’et, og i kraft af hendes forhold med Cordae er der altså tale om noget af et crossover mellem to verdener her.

Indflydelse: Cordae er stadig på et tidligt stadie i karrieren, men hans tekstunivers giver bestemt et godt bud på, hvordan ung hiphop sagtens kan være både catchy og klog. Naomi Osaka var i både 2019 og 2020 at finde på Times liste over de 100 mest indflydelsesrige personer i verden, og hun er kendt for sin politiske aktivisme i forbindelse med blandt andet Black Lives Matter.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Rihanna og ASAP Rocky (det siger rygterne i hvert fald)

Musik: Rihanna er ikke bare en af vor tids største hitmagere, med ‘Anti’ har hun skabt et karrieredefinerende album ved at gå all-in på sin ikoniske nul fucks-attitude. Rockys musikalske cv er ikke helt lige så vildt, men rapperen har da skabt en mixtape-klassiker, udgivet en stribe hits og – vigtigst af alt – altid haft evnen til at lyde som den mest overlegne person i lokalet.

Forretning: Rihannas forretningsimperium boomer. Hun har godt nok lige lukket sit luksusmodebrand, men hendes undertøjsmærke er netop blevet vurderet til over en milliard dollar. Igen er Rocky ikke helt på øjenhøjde: Han har haft succes i modeverdenen (blandt andet som model), men virker ikke så investeret i forretningsdelen.

Indflydelse: De to musikere har skabt et ideal på hver deres måde. ASAP Rocky var en frontløber for den slags modebevidste, kunstneriske rappertype, der nu er blevet normen, mens Rihanna har vist, hvordan man kan være en af verdens største popstjerner helt på sine egne præmisser – og samtidig fyre godt op for forretningen uden om musikken. De er uden tvivl det mest stilede par på denne liste.

Men Rocky og RiRi er samtidig også en helt ny ting, og forholdet er stadig ikke bekræftet af parterne selv – så helt principielt skal vi måske over rygtebasis, før de for alvor er klar til titlen som power couple.

Offset og Cardi B. (Foto: Dimitrios Kambouris/Getty Images)

3. Cardi B og Offset

Musik: Offset og Cardi B samarbejdede allerede på pre-‘Bodak Yellow’-sangen ‘Lick’. Dengang var Migos-medlemmet den etablerede stjerne, der hjalp en grøn Cardi B. Senest siden monsterhittet ‘WAP’ er det Cardi, der er den klart mest succesfulde. Hun er blevet en af vor tids uundgåelige stemmer.

Forretning: Ægteparret har ikke – så vidt vi ved – et gigantisk forretningsimperium, til gengæld vinder de prisen for mest overdådige gaver. Offset har således givet Cardi en uendelig strøm af designertasker samt senest en Rolls-Roycé til to millioner kroner. Cardi tager dog prisen. I 2019 gav hun således Offset en halv million dollar i kontanter, der af en eller anden grund havde været i køleskabet.

Indflydelse: Offset lærte en bølge af hiphopkunstnere at rappe på en helt ny måde som del af gruppen Migos, der introducerede genren for et banebrydende flow. Cardi B har til gengæld sparket døren ind for en generation af kvindelige rappere, der ikke er bange for at tale om sex på deres egne præmisser. Man kan vist godt sige, at hiphopscenen ikke ville være den samme uden de her to.

Travis Scott og Kylie Jenner. (Foto: Rich Fury/Getty Images)

2. Travis Scott og Kylie Jenner

Musik: Travis Scott har senest på storværket ‘Astroworld’ vist, at han er trapscenens store auteur, der tager tidens mest populære lyde og sender dem helt ud i det ydre rum. Kylie Jenner laver derimod slet ikke musik – selv om det blev lidt af et meme, da hun pivfalsk sang til datteren Stormi.

Forretning: Det kan godt være, Jenner ikke er rapper, men hendes tilstedeværelse på sociale medier er så magtfuld, at hun kan breake en sang eller en artist med bare én story – eller skabe et meltdown på internettet med en enkelt scene i en musikvideo.

Hun er dronningen af Instagram og har forvandlet den status til et forretningsimperium, der blandt andet inkluderer et makeupbrand. Jenner har mange hundrede millioner dollars på kontoen, og hendes plads i populærkulturen har umiddelbart uanede muligheder.

Scott er ikke helt i samme økonomiske liga, men han er godt på vej: Det seneste år har budt på samarbejder med sværvægtere som McDonald’s og PlayStation.

Indflydelse: Travis Scott er en af de kunstnere, der skaber lyden af moderne hiphop. Kylie Jenner er influencernes influencer. Der er formentlig ikke noget par, der lige nu og i lige så høj grad former lyttevaner og skønhedsidealer verden rundt.

Travis Scott og Kylie Jenner slog dog op i 2019 – men da de fortsat har et tæt forhold samt datteren Stormi, og eksempelvis tilbragte karantænen sammen, har de altså fået lov til at kvalificere sig til denne liste.

Beyoncé og Jay-Z. (Foto: Christopher Polk/Getty Images)

1. Beyoncé og Jay-Z

Musik: Hvor skal man starte? De er to legender. To ikonisme musikere. To af de bedste nogensinde i hver sin kategori. Den ene har lavet ‘Lemonade’, og den anden står bag ‘The Blueprint’. Jay-Z er kongen af New York. Beyoncé bliver tit bare kaldt Queen. Det er næsten lige så svært at vide, hvor man skal slutte, når man optæller bedrifter, som det er at vide, hvor man skal starte.

Forretning: »I’m not a businessman, I’m a business, man«, rappede Jay-Z allerede i 2005, og siden dengang er forretningerne tilknyttet Jay-Z og Beyoncé kun blevet større. Rapperen er hiphoppens første dollarmilliardær; hans hustru ligger ifølge Business Insider omkring de 400 millioner. Deres fælles turné alene indtjente 250 millioner. Så ja, det går ok på pengefronten.

Indflydelse: De er musikalske legender, der hænger ud med Barack og Michelle Obama. Hvis de havde et monarki i USA, var det her højadelen. Hvis musikscenen var en bryllupskage, var Jay-Z og Beyoncé figurerne på toppen. Der er helt enkelt intet power couple, der kan måle sig med dem. Heller ikke Kim og Kanye, nu vi tænker over det.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af