Travis Scott giver sit første interview efter Astroworld-tragedien: »Man kan kun hjælpe med det, man kan se«

Travis Scott giver sit første interview efter Astroworld-tragedien: »Man kan kun hjælpe med det, man kan se«
Travis Scott til Astroworld-festivalen i 2021, hvor ti mennesker mistede livet. (Foto: Erika Goldring/WireImage)

Travis Scott har fået meget kritik, siden ti mennesker døde under hans koncert til Astroworld-festivalen i Houston.

Det skyldes til dels videoer, der har floreret på sociale medier, hvor man kan se showet fortsætte, mens der råbes om hjælp i publikum, og en ambulance baner sig vej gennem mængden. Men også fordi rapperen generelt har fostret en farlig koncertkultur.

Om han derfor decideret er ansvarlig for dødsfaldene til Astroworld er dog en anden sag. Forleden kom det således frem, at rapperen rent juridisk nægter at være ansvarlig for tragedien. Nu har han så medvirket i sit første interview siden festivalen med hiphoppersonligheden Charlemagne.

Her forklarer Travis Scott blandt andet, at han først vidste, hvor galt det var gået, få minutter før en pressekonference – antageligvis hentyder han til politiets officielle udmelding om dødsfaldene. Scott siger også, at han intet opfattede af ulykkerne fra scenen.

»Jeg hørte det helt enkelt ikke«, siger han på et tidspunkt om de råb om hjælp, der kom fra publikum. Senere forklarer han: »Der er lyd, lys, pyroteknik, in-ears, mikrofonen, musikken, bandet. Der sker en masse ting«.

Han understreger desuden, at man som optrædende musiker er afhængig af, hvad man får kommunikeret. Han nævner flere gange, at man som artist overlader sikkerheden til »profesionelle«.

»Man kan kun hjælpe med det, man kan se. Og hvad man får besked om. Når nogen siger, du skal stoppe, så stopper du«, lyder det fra Travis Scott.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af