Hvem gemmer sig bag D1mas maske? Her er er alt, vi ved

Han er dansk hiphops store nye stjerne. Men hvem gemmer sig egentlig bag masken? Det undersøgte vi i denne artikel fra marts måned.
Hvem gemmer sig bag D1mas maske? Her er er alt, vi ved
D1ma. (Foto: Victor Jones)

»Hvem er han egentlig, den her maskerede rapper, som pludselig er dukket op ud af ingenting, og som har fået så hurtig succes?«

Sådan spurgte vi i et større portrætinterview sidste maj, da D1ma hittede over hele Danmark med ’Drøm mig væk’.

Nu, et år senere, er rapperen større end nogensinde. Men på trods af den stigende succes sidder vi stadig med spørgsmålet fra dengang i maj: Hvem er D1ma egentlig?

Vi kender stadig forbløffende lidt til mennesket bag masken. Derfor har vi fundet detektivbrillerne frem og forsøgt at kortlægge de få ting, vi trods alt ved.

D1ma. (Foto: Victor Jones)

D1ma kommer ikke fra København

Soundvenue har mødt D1ma flere gange. Først omkring udgivelsen af debutsinglen ’Come My Way’, da han afholdt en hemmelig koncert for et mindre publikum, der mestendels bestod af unge TikTokere – og, af en eller anden grund, hans forsvarsadvokat.

Derefter til et større interview, hvor vi besøgte rapperen i et studie på Nørrebro.

Desværre tog han på intet tidspunkt masken af. Men han gav et par detaljer om sit liv. Den anonyme musiker fortalte, at han er over 21 år gammel, samt at han ikke er fra København-området.

Så meget ved vi i hvert fald.

Rapperen ruller rundt i en Rolls-Royce

En hvid Rolls-Royce Phantom, nærmere bestemt. Sådan én besøgte D1ma i hvert fald Soundvenues kontor i, da vi skulle interviewe ham.

Så hvis du ser sådan et eksklusivt køretøj snige sig igennem dit lokale kvarter, er der gode chancer for, der sidder en rapstjerne indeni.

D1ma foran sin Rolls-Royce. (Foto: Cecilie Rolvung/Soundvenue)

D1ma har ikke haft den nemmeste opvækst

D1ma laver popmusik om copingmechanismer. Hans størte hit, ’Drøm mig væk’, handler om at forsvinde væk fra traumatiserende minder: »Vi døjer med noget smerte / Traumetanker gør mig panisk«, lyder det.

Opvæksten præger teksterne, der drejer sig om at selvmedicinere mod angsten.

»Jeg popper piller for at holde mig oppe«, som han synger på ’No Love’ – en sang, der handler om PTSD. »I vores biler er alle på lattergas, og der er ingen, der fucking griner«, rapper han på den nye ’Forsvinder aldrig’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Han er vokset op i to forskellige verdener

I det tidligere nævnte Soundvenue-interview talte D1ma også om at vokse op blandt både kriminelle og veltilpassede personer, og hvordan den splittede tilværelse har formet ham.

 »Jeg har set det gode i begge verdener. Det har fået mig til at forstå, at man ikke behøver at have en accent eller tale på en eller anden særlig måde. Holdet plejer at kalde mig Kamæleonen, fordi jeg er så god til at tilpasse mig«, lød det.

Internetdetektiver tror, at D1ma engang gik under navnet Grizzy

Allerede da D1ma udgav sin første single i marts 2022, begyndte internettet at boble med spekulation om, hvem der kunne gemme sig bag masken.

Kommentarsporene på TikTok, YouTube og sociale medier spekulerede især over, hvorvidt den nye rapper var den samme som en artist ved navn Grizzy.

Denne har lavet en række hårdtslående, lyrisk overbevisende drill-sange, der er blevet leaket af ukendte folk. Flere af de leakede sange har mange tusinde visninger på YouTube. Grizzy har blandt andet lavet sange med folk som Memz og den fængslede rapper Miklo.

D1ma har aldrig bekræftet rygterne om, at han skulle være Grizzy. »Ingen kommentar«, lød det, da Soundvenue spurgte ham i 2022.

D1ma. (Foto: Victor Jones)

Vi skal nok ikke regne med et maskefald foreløbigt

Til sommer skal D1ma spille på den store Arena-scene, hvilket er pænt unikt for en dansk rapper, der først lige er brudt igennem. Så måske bliver det tidspunktet, hvor han smider masken?

Det spurgte vi ham om tidligere i år, da han netop havde sluppet Medina-samarbejdet ’Lidt endnu’.

Men rapperen virkede ikke helt klar på idéen: »Jeg har siddet og overvejet at sige ja til dig. Men nej, det tror jeg ikke«.

D1ma spiller på Roskilde Festivals Arena-scene torsdag den 29. juni. 

Læs mere af Soundvenues dækning af Roskilde Festival HER.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af