»Bollocks«: Skaberne af GTA håner tv-film om spillets tilblivelse

»Bollocks«: Skaberne af GTA håner tv-film om spillets tilblivelse
Daniel Radcliffe i rollen som Sam Houser – en af hjernerne bag GTA. (Foto: BBC)

BBC havde i går premiere på tv-filmen ‘The Gamechangers’, der omhandler hvordan udviklerne hos Rockstar Games udviklede den legendariske Grand Theft Auto-serie og hvordan de tacklede sagsøgninger og beskyldninger om voldsforherligelse.

På forhånd havde Rockstar Games ikke velsignet BBC’s forsøg på at genfortælle historien. Faktisk sagsøgte de tidligere på året BBC for at få dem til at droppe filmen. Uden held.

Mens filmen rullede over de britiske tv-skærme i går tweetede Rockstar Games dette:

 

Det kræver nok lige en forklaring for os, der ikke er vokset op med BBC i 80’erne. Både ‘Rentaghost’ og Basil Brush er referencer til gamle, fiktive BBC-komedieserier.

Derudover skriver The Guardian, at flere Rockstar-tilknyttede udtrykte deres utilfredshed med både filmens kvalitet og de angiveligt usande oplysninger, den fremstiller om firmaet.

Jack Thompson er en amerikansk advokat, der lagde sag an mod Rockstar Games, mens han senere fik frataget sin licens til at føre sager.

Rockstar Games har siden de lagde sag an mod BBC kraftigt taget afstand fra ‘The Gamechangers’ blandt andet af frygt for, at deres varemærker ville blive misbrugt af »BBC’s jagt på en uofficiel skildring af påståede begivenheder«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Rockstar Games er kendt for, at give en indebrændt, strakt langemand til firmaer, der ikke lige er deres kop Earl Grey. Blandt andet kalder de i GTA-universet Apple for iFruit (fruit er britisk slang for homoseksuelle mænd), mens udvikleren af den privatlivsinvaderende app Lifeinvader – der minder påfaldende meget om Facebook – mister knoppen på grund af en eksploderende smartphone. Det bliver spændende at se, hvilken medfart BBC får i næste udgave af GTA.

Læs også: ‘GTA V’ går amok i flyvende chimpanser, der skyder med biler

 

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af