‘Game of Thrones’-castet deler rørende Instagram-opslag op til seriens sidste afsnit

‘Game of Thrones’-castet deler rørende Instagram-opslag op til seriens sidste afsnit
Sophie Turner og Maisie Williams i 'Game of Thrones'.
Foto: HBO

‘Game of Thrones’ allersidste afsnit, der løb over de amerikanske skærme søndag aften, efterlader unægteligt fans med en underlig eftersmag. Fortællingen, der begyndte i 2011, har udviklet sig til et kæmpe kulturelt fænomen, og søndag aften stod det klart, at seriens skuespillere også har det svært med at tage afsked – det afslører de i en række hjertevarme Instagram-opslag.

Sophie Turner, der spiller Sansa Stark, har delt et gruppebillede på det sociale medie, hvor store dele af castet griner sammen i deres kostumer – kampen om jerntronen glemt for en kort stund. Billedet har i skrivende stund fået mere end tre millioner likes.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Sansa, Thank you for teaching me resilience, bravery and what true strength really is. Thank you teaching me to be kind and patient and to lead with love. I grew up with you. I fell in love with you at 13 and now 10 years on.. at 23 I leave you behind, but I will never leave behind what you’ve taught me. To the show and the incredible people who make it, thank you for giving me the best life and drama lessons I could have ever asked for. Without you I wouldn’t be the person I am today. Thank you for giving me this chance all those years ago. And finally to the fans. Thank you for falling in love with these characters and supporting this show right through till the end. I’ll miss this more than anything.

Et opslag delt af Sophie Turner (@sophiet) den

»Sansa, tak for at lære mig om modstandskraft, mod og hvad ægte styrke virkelig er«, skriver Turner i opslaget. »Tak for at lære mig at være venlig, tålmodig og lede med kærlighed. Jeg voksede op med dig. Jeg forelskede mig i dig, da jeg var 13 år, og nu ti år senere… som 23-årig lægger jeg dig bag mig, men jeg vil aldrig lægge de ting, du har lært mig, bag mig. Til serien og de fantastiske mennesker, som laver den, tak for at have givet mig det bedste liv og dramalektioner, jeg nogensinde kunne have håbet på. Uden jer ville jeg ikke være den person, jeg er i dag. Tak for at give mig chancen for mange år siden. Og endelig til vores fans. Tak for at forelske jer i karaktererne og støtte serien helt til det sidste. Jeg kommer til at savne det her mere end noget andet«.

De ord opsummerer vist meget godt de følelser, castet må gå igennem efter næsten ti år i ‘Game of Throne’-universet.

Foruden Sophie Turner har Emilia Clarke (Daenerys Targaryen), John Bradley (Samwell Tarly), Joe Dempsie (Gendry) og Jacob Anderson (Grey Worm) også lagt hver deres rørende og personlige afsked ud på Instagram:

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Finding the words to write this post has left me overwhelmed with how much I want to say but how small words feel in comparison to what this show and Dany have meant to me. The mother of dragons chapter has taken up the whole of my adult life. This woman has taken up the whole of my heart. I’ve sweated in the blaze of dragon fire, shed many tears at those who left our family early, and wrung my brain dry trying to do Khaleesi and the masterful words, actions (and names) I was given, justice. Game of Thrones has shaped me as a woman, as an actor and as a human being. I just wish my darling dad was here now to see how far we’ve flown. But to you, dear kind magical fans, I owe you so much thanks, for your steady gaze at what we’ve made and what I’ve done with a character that was already in the hearts of many before I slipped on the platinum wig of dreams. Without you there is no us. And now our watch has ended. @gameofthrones @hbo #love #motherofdragonsoverandout

Et opslag delt af @ emilia_clarke den

 

Vis dette opslag på Instagram

 

So tonight we have our very last episode. It’s the final step of a long and wonderful journey. A journey that, for me, started at 10am on Monday 19th of July 2010. I know this because recently I found my rehearsal and prep schedule for season 1, week 1. This was given to me when I landed in Belfast for the first time, weeks before we even started shooting. Listed here is the rehearsal where I first met Kit, and the first time I wore the costume that’s seen me through 8 seasons. I’m glad I kept this. I met so many people that week who have come to mean so much to me. Back then we couldn’t have known the journey we’d go on together. I wouldn’t swap that experience, or those people, for the world. Enjoy the episode and thanks for everything. ❤️❤️❤️ @gameofthrones @hbo #GOT 👋

Et opslag delt af John Bradley (@johnbradleywest) den

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Started From Flea Bottom Now We Here • I already regret not taking any snaps on set…had to delve into the @helenstills treasure trove instead… • Being a part of this show has given me experiences I’ll never ever forget. But it’s the people I’ll miss the most. I’d just moved to London when we started season 1, didn’t have many mates there – and Game of Thrones changed all that. To the friends I’ve made in this amazing cast and crew, thank you. • Playing Gendry over 5 seasons has been a joy, and I can’t thank you lot enough for taking him to your hearts – and being patient while he took 3 years to find his way round a set of oars. • @gameofthrones bows out tonight at 9pm on @hbo. Last one to leave, blow out the candles. • #OursIsTheFury 🦌

Et opslag delt af Joe Dempsie (@josephdempsie) den

 

Vis dette opslag på Instagram

 

1. First Day. 2. Last Day. GoT was like the craziest school trip ever. A 6 year Adventure Weekend. Grey Worm. You went from a robot to a real boy. I’m proud of you. I’ll miss you bud. Thank you to everybody that cared about him and rooted for him. He was really scared at first, but you made him feel loved. He appreciates it. I asked him. Huge shout out to the Targs team: Nats, Emilia, Conleth, Peter, Iain, Ian, Michiel, Reece, Ed, Kit, Liam. Thank you for making the days so fun. Here’s to every single department behind the scenes that worked to the bone to make this show. They worked tirelessly everyday to make this thing, and they never get shout outs and they know that but they do it anyway. Here’s to you, you ragtag bunch of talented clever rascals. I love ya’ll. Thank you. Game of Thrones ENDS tonight on @hbo AT 9pm and @skyatlanticuk at 2am. I hope you enjoy it.

Et opslag delt af Raleigh Ritchie (@raleighritchie) den

Læs også: Anmeldelse af ‘Game of Thrones’ sidste afsnit – »Det sluttede anderledes, end jeg nogensinde havde forestillet mig«

Læs også: Når du er færdig med at tilsvine slutningen på ‘Game of Thrones’, så tænk lidt over det store billede

Lyt til SOUNDVENUE STREAMER: Podcasten siger farvel til verdens største serie og snakker spoilers i finalen

Læs også: Hvilken fortælling fortalte ‘Game of Thrones’ egentlig?

Læs også: De største ubesvarede spørgsmål efter ‘Game of Thrones’-finalen

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold