Digisnack: To vaskeægte kæmperobotter tørner sammen næste år

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Tænk ‘Pacific Rim’ møder ‘Transformers’. Så har du nogenlunde indtrykket af, hvad der kommer til at ske – i virkeligheden – næste år, når en japanskproduceret kæmperobot krydser klinger med en amerikansk ditto.

Det er det amerikanske robotfirma MegaBots, der har udfordret Suidobashi Heavy Industry og oprindeligt lød udfordringen på at mødes i en skudduel. Men da Suidobashi i går accepterede udfordring insisterede de på, at det skulle foregå med nærkampsvåben.

Amerikanerne stiller op med deres MegaBot Mark II overfor japanernes Kuratas, der begge vejer omkring fem ton og kontrolleres af henholdsvis to og en person inde i robotten. Begge er lige nu udstyret med store skydevåben, men til næste skal de altså udstyres med våben, der virker i nærkamp.

Eventet lyder mest som en wrestlingmatch for nørder med kæmpe marketingpotentiale for øje og bliver sandsynligvis også sat nogenlunde sådan op. Der er ikke noget, der tyder på, at vi rent faktisk ser en kæmperobot knuse en anden til skrot.

Sådan var det ellers, da verdens nok bedste program ‘Robot Wars‘ fyldte sendefladen op gennem nullerne. Vi har vel lov at håbe.

Læs også: Technologik: Sådan bliver robotterne klogere end os

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af