Distortion og Folketinget slår sig sammen om stor grundlovsfest

Distortion og Folketinget slår sig sammen om stor grundlovsfest

Den 5. juni fylder grundloven 100 år, og i den anledning har Folketinget og regeringen hyret Distortion til at skabe en hyldestfest, der ifølge en pressemeddelelse har det fornemme formål at »kombinere ånden fra Distortions gadefester med demokratiets kerneværdier«. Hvad så end det skal betyde i praksis.

Festen er gratis og skal huse 30.000 gæster fordelt på seks af Slotsholmens byrum: Christiansborg Slotsplads, kanalen fra Højbro Plads til Holmens Kirke, Prins Jørgens Gård, Bibliotekshaven samt området omkring Børsen og Tøjhusgade.

Indslag tæller blandt andet:
1. En scene på Christiansborg Slotsplads, der arrangeret i samarbejde med Dansk Kvindesamfund med hylde, at blandt andet kvinder og tjenestefolk fik stemmeret i 1915 via forskellige musikalske og kunstneriske indspark.

2. Distortion-gadestemning rundt om Børsen med barer, scener og lydsystemer.

3. Debat, taler og picnic i Bibliotekshaven i samarbejde med Golden Days.

Distortions direktør, Thomas Fleurquin udtaler: »Det er som en drøm at få lov til at skabe en begivenhed omkring den historiske borg, som har født København. Og så er grundloven af 1915 en markant udvidelse af demokratiet. Det skal man ikke tage for givet – det har da taget nogle tusinde år at komme hertil. Altså den idé om, at alle kan være med og bygge et system omkring det. Det er også lige det, som Distortions gadefester er baseret på: Altså, at hvis du bare vil, så kan du godt«.

Læs også: Fem nye navne klar til Distortion Club

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af