Wes Anderson laver stop-motion-animeret hundefilm – og har endnu et projekt i ærmet

Wes Anderson laver stop-motion-animeret hundefilm – og har endnu et projekt i ærmet

Den distinkte indie-auteur Wes Anderson nåede et både kommercielt og kunstnerisk højdepunkt med sidste års ‘The Grand Budapest Hotel’ – en drøncharmerende komedie, der på tempofyldt vis blandede alt det bedste fra Andersons tidligere bedrifter med en hidtil uset komisk træfsikkerhed, og som i forbifarten inkasserede tre (ud af ni mulige) Oscar-statuetter.

I sin næste film går den 46-årige filmskaber dog andre veje – og dog. Faktisk søger Anderson tilbage til stilen fra 2009, hvor stop-motion-filmen ‘Fantastic Mr. Fox’ understregede instruktørens kærlighed for den håndlavede animationsgenre.

Ifølge The Playlist vil den kommende film, der endnu ikke har en titel, handle om hunde og være en stop-motion-animeret fortællingen i stil med ‘Fantastic Mr. Fox’. Detaljer om plot eller stemmeskuespillere lader dog stadig vente på sig.

Derudover har Anderson endnu et projekt på tegnebrættet, idet hans ønske om at lave en antologifilm inspireret af den italienske mester Vittorio De Sica (‘Cykeltyven’) kom til udtryk på årets filmfestival i Lissabon. Her præsenterede instruktøren en visning af De Sicas episodiske ‘The Gold of Naples’ (1954), der i seks forskellige segmenter behandler den samme tematik. En fortællestil, Anderson nu ønsker at gøre til sin egen.

»Jeg har altid været interesseret i film, der har samlet en masse historier, men ofte er antologifilm meget ujævne, fordi det er flere forskellige instruktører, der hver især laver et segment. Det er sjældent, at det er den samme instruktør, der har lavet alle sammen«, sagde instruktøren og fremhævede De Sicas ‘The Gold of Naples’ som sin primære inspirationskilde.

»Sådan en film er fuld af ting, man får lyst til at stjæle. Og det har jeg tænkt mig at gøre«, afsluttede Wes Anderson spøgefuldt.

 

 

 

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af