Jens Unmack

The Verve gjorde det på en single for tolv år siden. Nu leverer Jens Unmack et helt album med bittersøde symfonier, fyldt med både melodi og dramatik, men som styrer suverænt udenom det melodramatiske.

Hans sidste soloalbum var spækket med 17 sange, der pegede i flere forskellige retninger fra rockabilly til reggae, men som samlet set fremstod som et overflødighedshorn i stedet for overkill. Denne gang har kun ti skæringer klaret cuttet og de er anderledes stilrene. På sit tredje udspil i eget navn har Love Shop-sangeren nemlig skabt et storladent og sammenhængende ‘værk’, takket være en sofistikeret brug af det 20-mand store strygeorkester The City of Prague Philharmonic Orchestra.

Albummet er diskret rocket og indimellem direkte kammerpoppet. Men på trods af de mange strygere, der er arrangeret af produceren Nikolaj Nørlund og tangentspilleren Søren Kjærgaard, bliver man som lytter ikke strøget med hårene, for selvom det er voldsomt vellydende, så bliver det aldrig svulstigt. Strygerne er sat til at arbejde i selve sangenes struktur, i stedet for at fungere som flødeskum ovenpå. Og det gør dem elegante, uden at være ekstravagante.

Selvom Jens Unmack aldrig har været nogen stor sanger, så har han i snart tyve år skrevet stribevis af store sange. Og på ‘Dagene løber som heste’ tårner de nye af slagsen sig op. Filharmonikerne tilføjer en ekstra dimension og dynamik, og krydret med klassiske Unmack-strofer om sort mascara og byernes lys, er det umuligt at undgå selv at blive helt høj af at lytte til dem. Med pop, poesi og pondus har Jens Unmack & co. begået et formfuldendt og fuldkomment album.

Jens Unmack. 'Dagene løber som heste'. Album. Auditorium/A:larm.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af