Donald Trump sviner film om ham selv til – dansk instruktør svarer igen

Donald Trump sviner film om ham selv til – dansk instruktør svarer igen
'The Apprentice'. (Foto: Nordisk Film)

Allerede da dansk-iranske Ali Abbasis Trump-film ‘The Apprentice’ fik premiere ved filmfestivalen i Cannes, blev den mødt af trusler om søgsmål fra dens virkelige hovedperson.

Filmen følger den forhenværende præsidents vej til toppen af forretningslivet i New York i 1970’erne og 80’erne med Sebastian Stan i rollen som Trump og ‘Succession’-stjerne Jeremy Strong som mentoren Roy Cohn.

Nu har filmen fået amerikansk biografpremiere, og i den anledning har Donald Trump delt sine holdninger til den i et opslag på det sociale medie Truth Social, som han selv ejer.

»En FALSK og KLASSELØS film skrevet om mig, der hedder ‘The Apprentice’ (har de overhovedet retten til at bruge det navn uden tilladelse?), vil forhåbentlig “bombe” (slå fejl ved billetkontoret, red.). Det er et billigt, æreskrænkende og politisk afskyeligt økseangreb, der er sendt ud lige inden præsidentvalget i 2024 i forsøg på at skade den største politiske bevægelse i vores lands historie«, lyder noget af kritikken.

Trump har især været utilfreds med, hvordan ‘The Apprentice’ skildrer forholdet til hans afdøde ekskone Ivana Trump. Filmen indeholder nemlig en ubehagelig scene, hvor han voldtager hende.

»Min tidligere kone, Ivana var et rart og vidunderligt menneske, og jeg havde et godt forhold til hende, til den dag hun døde«, skriver Trump videre. Han sviner også manuskriptforfatteren Gabe Sherman til og kalder alle involverede i filmen for »menneskeligt afskum«.

Hvorvidt Trump faktisk har set filmen, skriver han ikke konkret.

Ali Abbasi har dog reageret på Trumps offentlige kritik med en invitation til dialog.

»Tak for at vende tilbage til os, Donald Trump. Jeg er ledig til at snakke videre, hvis du vil. I dag er en pakket dag m (med, red.) en masse presse for ‘The Apprentice’, men jeg kan muligvis give dig et kald i morgen«, kommenterede instruktøren på X.

Donald Trumps tidligere rådgiver Roger Stone har tidligere rost Jeremy Strong, der spiller højrefløjsadvokaten Roy Cohn på X, hvor han skriver at skuespilpræstationen er så akkurat, at det næsten er uhyggeligt.

‘The Apprentice’ får dansk biografpremiere 17. oktober.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af