Roskilde 06: Jens Unmack – den garvede debutant

Oh hvilken vej Unmack har valgt at bevandre på sin færd hjem fra rock n roll. At han gjorde holdt i Roskilde, var vi mange, der var glade for. Ex-loveshopperen, der trods sit anæmiske ydre, udsender god karma for alle pengene, optrådte for første gang på festivalen uden sine følgesvende gennem mange år.

Med en stemme man burde kunne købe på bånd til målrettet brug i ensomme nætter, lagde Jens Unmack (symbolsk?) ud med at synge om ‘musik så verden går i stå’. Og fortsatte med sangene fra solodebuten ‘Vejen hjem fra rocknroll’, der fik anmelderne til at bide negle og ånde lettet op i 2005.

Der er flere skabshits iblandt, især dem hvor den akustiske guitar får et hvil. Og selvom de ikke i samme grad som Love Shops er syngmedbare, så er teksterne godt placeret i munden. Tag ‘Joyride’ – hyldesten til hestekræfterne. Sangen blev dedikeret til Unmacks automobil, hvorimod den nye sang, ‘Satan’, mellem linjerne var en dedikation til vores statsminister.

Med orgel, klaver og guitar, (og uden Henrik Hall på mundharpe og dans) leverede Unmack og band en iørefaldende popkoncert, inklusive ekstranumre. De efterlod muligvis et par skuffede miner ved kun at lukke en smule op for Loveshoppen. ‘Fremmedlegionær’ fik puberteten til at passere revy hos en del af det letmodne publikum og understregede, hvis nogen skulle være i tvivl, at vi altså var i selskab med en af Danmarks skarpeste sangskrivere. Der er altså et liv efter Love Shop – og ligesom da Morrissey skred fra The Smiths, ser det ud til, at der er en rimelig happy end i sigte.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af