’About Last Night’

Efter man har passeret de 25, bliver man primært defineret ud fra ét parameter: civilstatus.

Singlelivet er fyldt med vilde byture, svedige engangsknald, afgrundsdyb ensomhed og tømmermændenes nagende bondeanger. Parforholdet er hyggeligt, fyldt med bekræftelse og fast sex, men også begrænsende for det moderne menneskes udfoldelsesmuligheder i en fristende verden.

Hvad er bedst, spørger instruktør Steve Pink med den romantiske komedie ’About Last Night’, der er en genindspilning af 80’er-date-filmen af samme navn og desuden bygger på et teatermanuskript af dialogmesteren David Mamet (’Glengarry Glen Ross’).

To gode venner, den følsomme romantiker Danny (Michael Ealy) og den pigeglade Bernie (Kevin Hart, der taler som Chris Rock på amfetamin), skal på dobbeltdate. Til Dannys held har Bernies velskabte bolleven Joan (Regina Hall) medbragt sin intelligente roommate Debbie (en hysterisk charmerende Joy Bryant). Aftenen slutter med en toilet-quicky for Bernie og Joan, hvorimod Danny og Debbies følsomme elskov fører til fast parforhold, ’jeg-elsker-dig-scener’, hund og hele pivtøjet.

Men tiden går sin gang. »Jeg er blevet typen, der siger, at jeg minder om min mor«, siger Debbie, da Danny nogle måneder senere har drukket tæt med singlevennerne og brudt en kæresteaftale. Desuden minder Bernie og Joan konstant det nyslåede par om singlelivets glæder, mens langbenede ekskærester og rige chefer frister i kulissen.

Formen er lige så velkendt, som kærligheden er kompliceret. Filmen er fortalt i årstidskapitler (sommer, efterår, vinter og forår), der spejler udviklingen i Danny og Debbies forhold. Ligesom vejret går det fra godt til mindre godt til…? Slutningen kender man.

’About Last Night’ er dog mere begavet end som så. »Jeg kan ikke udstå planlagt sjov«, siger Danny med en næsten Woody Allen’sk metareference til genren. Selvom filmen afgjort er planlagt og komponeret efter den romantiske Hollywood-komedies grundregler, er den fyldt med veleksekveret komisk finesse.

Særligt Kevin Hart leverer gedigne grin, for eksempel når han beskriver sig selv som et offer for Lando Calrissian-effekten. »I starten er jeg populær, men når de finder ud af, at jeg holder med Darth Vader, så hader de mig«, siger han med henvisning til sine tvivlsomme intentioner i bollevenskabet med Joan.

Et godt drama handler om gode personer, der gør onde ting, og sådan engageres man i de elskelige Danny og Debbie, der gør hinanden så ondt. Man ønsker dem virkelig det bedste, selvom de er usandsynligt ’pæne’ (også af udseende) og mangler den kant, der gør ’Annie Hall’ eller ’(500) Days of Summer’ til nogle af genrens bedste.

’About Last Night’ bliver dog aldrig vammelt moraliserende og minder i stedet tilskueren om, at tilværelsen trods genstridigheder er fyldt med gode venskaber og underholdende romantiske komedier – hvad end man er single eller ej.


Kort sagt:
Tag din kæreste eller date under armen og inviter ham/hende en tur i biografen. ’About Last Night’ er en romantisk komedie med noget på hjerte, og selvom historien om fire singlers kærlighedsliv i Los Angeles er forudsigelig, så er den fyldt med sikre grin og originale indfald.

Spillefilm. Instruktion:. Steve Pink:. Medvirkende: Michael Ealy, Joy Bryant, Kevin Hart, Regina Hall . Spilletid: 100 min. . Premiere: 1. maj
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af