De 13 bedste citater fra stærkt Woody Harrelson-interview – om druk, pot, slagsmål og morderisk far

De 13 bedste citater fra stærkt Woody Harrelson-interview – om druk, pot, slagsmål og morderisk far
Woody Harrelson i 'Out of the Furnace'

Få har de seneste 40 år tegnet amerikansk kultur på film og tv som texanske Woody Harrelson. Han har sat sit aftryk i ’Sams bar’, ’Hvide mænd kan ikke dunke’, ’Natural Born Killers’, ’No Country for Old Men’ og  ’True Detective’, og næste stop er en galakse langt, langt væk i Han Solos ’Star Wars’-spinoff.

Han er også en af Hollywoods mest udtalte leftys, og ligesom sin main man Matthew McConaughey havde han i mange år ikke noget imod at ryge en pind fra tid til anden. Han har i flere interviews besunget legalisering af pot, ligesom han har været et smut forbi Christiania ved mere end en lejlighed.

Selvom Woody Harrelson ofte spiller gæv gut, er det hans mørke, smådæmoniske roller, der for alvor sidder fast. Det er en dæmoni, som han kan trække på fra sit eget liv, hvilket han åbner op for i et stort og bemærkelsesværdigt nyt interview med The Hollywood Reporter. Vi har samlet de mest opsigtsvækkende citater.

1. Om sit tilværelse som Hollywood-skuespiller:

»Jeg er ikke George Clooney, men det er stadigvæk et meget fedt liv«.

2. Om at blive mere moden:

»Jeg vil sige, at jeg har ændret mig ret sent i mit liv. For at sige det lige ud kigger jeg tilbage på mig selv og siger: ’Den fyr er et røvhul’«.

3. Om sin ungdom som slagsbror:

»Jeg var en ret glad dreng, men jeg besad også meget vrede. Da jeg var barn, havde jeg store følelsesmæssige problemer. Senere begyndte jeg at tage på barer og slås med fyre,  som jeg tænkte var bøller. Jeg har ar overalt, men som min gode ven siger: ’Hvis du ikke lever på kanten, så fylder du for meget af rummet’. Så jeg lever vel på kanten«.

4. Om sin kriminelle far:

»Han var en charmerende gambler. Han tjente mange penge på at gamble. Han snød, men han var mere en slags plattenslager. Han røg i fængsel, tja, for mord. Han var der imellem ’68 og ’79, og så var han ude i et år, blev sendt tilbage igen og forlod aldrig stedet«.

5. Om kærligheden til sin far:

»Han var ikke en god far, han gjorde mange ting forkert, men jeg er stadig ret stolt af ham. Han sagde altid til mig og min lillebror: ’Ha’ et åbent sind’. Det er et pænt godt råd fra en far«.

6. Om at flygte fra politiet med håndjern på som 20-årig:

»Jeg løb så stærkt, jeg kunne igennem parkeringspladsen. Jeg kan høre dem råbe og løbe efter mig, og en bil kommer på tværs af parkeringspladsen. Jeg rammer bilen, flipper hele vejen rundt, lander på baghovedet, fortsætter med at rulle, og så var de ellers over mig og tåregaser røven ud af mig. Når de først sprayer dig, så er du færdig«.

7. Om som 23-årig at få rollen som Woody i ’Sams Bar’ efter at gå til audition uvis om, at det er foran seriens manuskriptforfattere:

»Jeg går ned ad gangen og ind ad døren, hvor alle sidder og så sker det, at jeg pudser næsen. Alle begynder at grine, uden jeg har sagt et ord. Instruktøren Jimmy Burrows har senere sagt, at det gav mig rollen«.

8. Om at holde en pause oven på hetzen fra feministen Gloria Steinem, der anklagede Milos Formans ’The People vs. Larry Flynt’ for misogyni og sammenlignede pornoindustrien med Holocaust:

»Hun tog rundt i hele landet på et moralsk korstog og talte imod filmen. Det var virkelig skuffende. Efter det havde jeg lyst til at holde fri noget tid. Jeg havde brug for at komme væk arbejdet. Det endte med at vare tæt på fem år«.

9. Om ægteskab:

»Jeg havde aldrig troet på ægteskab som koncept. Jeg synes ikke, det gav mening, denne monogame ting mennesker gør. Det er klart, du ikke kan have sex med hvem-som-helst, men ofte kan du ikke engang være den person, du var før. Jeg var sammen med hvem, jeg havde lyst til – og så mødte jeg min kone«.

10. Om endelig at erklære kærligheden til sin sekretær gennem tre år, Laura, som han i dag er gift med:

»Jeg havde skrevet en sang til hende: ‘I’m only 28, but I’m bored with everything I do. / I’ve got nothing when I’m not next to you. … Are you thinking about me, baby? / ‘Cause I’m thinking about you.’ Det var rimeligt direkte. Bagefter sagde hun til mig: ‘Woody, jeg har været forelsket i dig de sidste to et halvt år’. Den usikre skuespiller inden i mig tænkte: ‘Hvad med de sidste seks måneder?’. Men jeg kom videre, tog hende ind i sengen, og vi havde sex«.

11. Om ikke at kunne styre trangen til alkohol og at stoppe med at ryge pot:

»Mit problem er, at jeg drikker, og at jeg drikker for meget. Jeg stoppede med at ryge pot for 14 måneder siden. Jeg er glad som fuld, men nogle gange drikker jeg til det punkt, hvor jeg virkelig ikke tænker klart. Og en af de dårlige ting ved at være kendt er, at alle vil have shots med dig«.

12. Om sit livs værste weekend, der tæller en aftens manipulation af en kvindelig paparazzi, en tilsvining af en taxachauffør og en flugt fra politiet, hvor Laura efterfølgende måtte få ham ud af fængsel:

»Jeg begyndte at tænke, at der var en vis værdighed i historien. Tematisk har du en fyr, som har det hele uden at vide det, men som bliver mindet om, hvor heldig han er, og dernæst får muligheden får en chance til. Der er noget ved det tema, som virkelig vinder genklang hos mig«.

13. Om at optage one-take filmen ’Lost in London’, som er baseret på hændelserne, live:

»Det var en stor katarsis. Det ændrede faktisk noget ved mig at få filmen i kassen. Jeg føler, det var som en selvransagelse og en udskilning af en masse skyld. Jeg ved, at Laura kan lide filmen rigtig meget, og på en måde er det et mærkeligt kærlighedsbrev til hende«.

Læs også: 19. januar kl. 02.00 skrev Woody Harrelson filmhistorie

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af