‘Sherlock’-stjerne om seriens fremtid: »Det er ikke sjovt mere«

Dedikerede fans af Benedict Cumberbatch og Martin Freemans rasende populære ’Sherlock’-serie kommer muligvis til at kigge langt efter en femte sæson.

I hvert fald, hvis det står til Freeman, der blev slået ud af den alvorlige fjerde sæsons ringe modtagelse.

I et interview med den engelske avis The Telegraph siger Dr. Watson-skuespilleren, at det i stigende grad blev umuligt for ’Sherlock’ at leve op til hypen, hvorfor fjerde sæson nærmest var dømt til at fejle på forhånd:

»’Sherlock’ var en serie af virkelig høj kvalitet fra første sæson. Når man starter på det niveau, er det svært at bevare momentum. Det blev en slags mini-Beatles-oplevelse at lave showet. Folks forventninger var så enorme, at det til sidst ikke var sjovt længere. Der var en følelse af, ’Du har bare at fucking lave det her, ellers er du et røvhul’«, siger Freeman, der altså ikke virker videre hooked på at vende tilbage til 221B Baker Street.

Han og Benedict Cumberbatch har da også fået godt gang i karriererne andetsteds siden ’Sherlock’s premiere tilbage i 2010. Teaterveteranen Cumberbatch, der dengang var et relativt ubeskrevet blad i filmregi, er blevet en af de største stjerner i Hollywood, mens Freeman stod i spidsen for Peter Jacksons ’Hobbitten’-trilogi (som Cumberbatch i øvrigt gæstede i form af dragen Smaug).

Endvidere er de to velintegrerede i Marvel’s Cinematic Universe, hvor Cumberbatch spiller Doctor Strange og Freeman har en prominent rolle i ’Black Panther’. Begge kan ses i forårets ’Avengers: Infinity War’.

Så hvor efterlader det Sherlock Holmes og Dr. Watson? Meget vel på hattehylden. Pensionen skal være dem vel undt.

Læs også: ’Sherlock’ sæson 4 afsnit 3: En alt for letkøbt udgangsbøn

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af