Sean Penn laver dokumentar om drabet på den saudiarabiske journalist Jamal Khashoggi

Sean Penn laver dokumentar om drabet på den saudiarabiske journalist Jamal Khashoggi
Sean Penn. (Foto: Emma McIntyre/Getty Images)

En af de største nyhedshistorier dette efterår var drabet på den saudiarabiske journalist Jamal Khashoggi, der var stærk kritiker af den nuværende kronprins og leder af Saudi-Arabien, Mohammed bin Salman. Khashoggi havde forladt landet og boede i Tyrkiet. Han forsvandt, da han skulle hente nogle papirer på det saudiarabiske konsulat i Istanbul i oktober.

Senere kom det frem, at han blev bortført, tortureret og myrdet under ordrer fra bin Salman. Den saudiarabiske regering benægtede først anklagerne, men indrømmede senere, at han blev dræbt, om end de skiftede forklaring, som vinden blæser. Efterretningskilder fra USA mere end antyder, at kronprinsen står bag eller i det mindste billigede mordet.

Nu er Sean Penn blevet set med et lille filmhold i nærheden af det saudiarabiske konsulat i Istanbul, tilsyneladende i gang med at lave en dokumentar om drabet på Khashoggi. Flere lokale nyhedsmedier har taget billeder af Penn og hans hold og har lagt dem på Twitter. De kan ses nedenfor.

Penn har før arbejdet på dokumentarer og har blandt andet produceret ‘The Human Experiment’, der undersøger de kemikalier, der findes i dagligdagsprodukter.

Samtidigt har Penn også engageret sig i store nyhedshistorier, mest opsigtsvækkende, da han i 2015 fik lavet et interview med den mexicanske narkobaron El Chapo, der ellers var på flugt.

Hvornår man kan regne med at se Penns dokumentar om Khashoggi, og præcis hvad den vil undersøge, vides endnu ikke.

Læs også: Sean Penn rejser mod Mars i første trailer til ’House of Cards’-skabers nye serie ’The First’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af