‘Sex and the City’ var for hvidt og rigt, mener Cynthia Nixon

‘Sex and the City’ var for hvidt og rigt, mener Cynthia Nixon
Cynthia Nixon som Miranda Hobbes i 'Sex and the City'.

Siden storhedstiden for ’Sex and the City’ er det blevet diskuteret, hvorvidt man skal fremhæve serien som et feministisk landmærke. Det er hævet over enhver tvivl, at den var epokegørende for sin tid og har banet vejen for serier som ’Girls’, men disse års kvindeskildringer viser også, at de rige, succesfulde New York-veninder havde deres blinde vinkler.

Det adresserede Cynthia Nixon, også kendt som Miranda Hobbes, under interviews på den aktuelle Tribeca Film Festival. Her er hun aktuel med ’Stray Dolls’, en film om menneskehandel, som hun har en stor rolle i, (filmen, altså – ikke menneskehandel, så vidt vi ved). Her giver hun de første større interviews, siden hun sidste år tabte New Yorks guvernørvalg.

»Der var så meget diskussion, da (’Sex and the City’) kom ud om, hvorvidt det var en feministisk serie eller ej, hvilket jeg altid har syntes var dumt – selvfølgelig er det en feministisk serie. Men jeg tror, det har mange af den feministiske bevægelses fejl i sig. I den forstand at det er hvide, rige kvinder, som kæmper for myndiggørelse. I lidt af en boble«, sagde skuespilleren ifølge Indiewire.

Hun blev også spurgt, hvordan hun tror serien ville have set anderledes ud, hvis den var blevet til i dag frem for i 90’erne.

»Altså, jeg tror i hvert fald ikke, vi alle havde været hvide, gud forbyde det. Èn af de sværeste ting for mig – det var det også dengang – er at se tilbage og se, hvor meget det handler om penge, ikke? Og hvordan Steve, min (karakters) mand, var det tætteste vi kom på en arbejdsklassemand. Intet om en arbejdsklassekvinde«, sagde hun.

»Jeg tror heller ikke, vi ville have set sådan ud med hensyn til perfektionsfaktoren. Med hensyn til altid at se fantastiske ud. Jeg ved, det er fantasielement, og forbindelse med serien var det vigtigt. Men jeg synes, der er mange måder, man kan være visuelt fængslende uden at se – i citationstegn – perfekt ud«.

Læs også: Lisa Teige fra ‘Skam’ i Danmark: »Skuespil er ikke min drøm – det er først og fremmest dansen«

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af