Harvey Weinstein indgår forlig på 44 millioner dollars med anklagere

Harvey Weinstein indgår forlig på 44 millioner dollars med anklagere
Harvey Weinstein under Venedig-festivalen i 2012. (Foto: Gareth Cattermole/Getty Images)

Ifølge The Wall Street Journal har Harvey Weinstein indgået et foreløbigt forlig på 44 millioner dollars, der skal bruges til at betale erstatning til en række af den forhenværende producers ofre, som anklager ham for voldtægt, misbrug og andre former for overgreb.

Aftalen er endnu ikke helt færdiggjort, men The Wall Street Journal skriver, at 30 millioner dollars er afsat til Weinsteins ofre. De resterende 14 millioner går blandt andet til advokatsalæret for en række af producerens tidligere kollegaer, blandt andet hans bestyrelsesmedlemmer, som også er blevet anklaget for medskyldige i en række søgsmål.

Aftalen er et forsøg på at nå frem til et forlig i samtlige af de civile søgsmål mod Weinstein. Selv hvis forliget bliver indgået, skal produceren stadig forsvare sig mod de voldtægt- og overgrebsanklager, han blev tiltalt for i New York sidste år. Weinstein står til op mod 25 års fængsel, skulle han blive fundet skyldig, når retssagen begynder til september. Han hævder fortsat sin egen uskyld.

Det er Weinsteins tidligere forsikringsselskab, der står til at betale forliget på 44 millioner dollars.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af