Emma Rosenzweig springer ud som musikvideoinstruktør for Mø – se sommerhuspoesien i ’I Want You’

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Den alsidige Emma Rosenzweig, tidligere kendt som Emma Leth, kan udover skuespiller og model nu også skrive musikvideoinstruktør på cv’et.

Hun har tidligere gjort sig bemærket bag kameraet med den kunstneriske Ganni-kortfilm ’AnOther’, men der er blevet skruet op for popmusikken i hendes nye instruktørprojekt.

Hun har nemlig i samarbejde med skabt den netop lancerede video til sangen ’I Want You’ fra sangerindens 2018-album ’Forever Neverland’ – se den ovenfor.

Hvor popsangerinden ellers ofte optræder i storladne koreograferede produktioner, som den maksimalistiske Bollywood-video til Major Lazor-samarbejdet ’Lean On’, har den spirende filmkunstner Emma Rosensweig skåret ind til benet og til gengæld tilvejebragt skandinavisk modeæstetik til overflod.

I videoen til ’I Want You’ hyldes Møs kærlighed til venindeskabet, mens med Emma Rosenweig var drevet af fascination af den unge pige, som instruktøren ville vise som en mystisk skabning:

»Teenagepigen er stadig et mysterium – måske mest af alt for teenagepigen selv. Nu til dags er iPhonen en ny karakter i teenagepigens lomme. Det er en kær og betroet ven, men også en fjende, som kan ødelægge dit liv på samme tid«, siger hun i en pressemeddelelse.

En af de unge skabninger vil nogle måske genkende som Isabel De Oleza Frederiksen fra den populære og kritikerroste dokumentar ’Skjold & Isabel’, hvor man fulgte hendes ungdomsforhold til kæresten Skjold.

Fra ‘I Want You’ (Foto: Balthazar Hertel)

Om at lave musikvideo til Mø udtaler Emma Rosenzweig:

»Jeg var fascineret af den styrke og beundringsværdige indflydelse, Mø har på sine følgere, og jeg ønskede at vise aspektet ved at være så tæt på din helt gennem telefonen (…)«.

For understrege følgerforholdet erstatter instruktøren telefonen med en fysisk glasrude og bytter rollerne om, så det pludselig er den udenforstående Mø, der betragter sin indflydelse på de unge fans.

Efter ‘I Want You’ følger to Rosenzweig-instruerede Mø-videoer mere den kommende tid. De er alle er optaget på super8-film med Balthazar Hertel bag kameraet og skudt over tre dage på den samme location, der dog har vidt forskellige udtryk og stemning i hver video. Hvilke to sange fra albummet ’Forever Neverland’, der ellers er med i projektet, åbenbares i løbet af oktober.

Mø & Emma Rosenzweig har samarbejdet om tre musikvideoer (foto: Balthazar Hertel).

Super8-formatet er tilsyneladende instruktørens foretrukne. Hun har i hvert fald dedikeret filmklubben Blå Time på Kunsthal Charlottenborg til smalfilmene, hvoraf hun har instrueret et par stykker.

Emma Rosenzweig, der dengang bar efternavnet Leth, skabte sig først et navn som skuespiller, da hun spillede hovedrollen i Christina Rosendahls ’Supervoksen’ i 2006. Udover et par efterfølgende filmroller har hun arbejdet som model. Hun droppede Leth-efternavnet til fordel for sin mand, kunstneren Tal R, som hun giftede sig med i juni sidste år.

Hun læser til daglig film på kunstakademiet i Frankfurt – Städelschule Für Bildende Kunste.

Som filmskaber træder hun i familiens fodspor som barnebarn af filminstruktør og digter Jørgen Leth, datter til producenten Karoline Leth (’Arvingerne’, ’Norskov’, ’Rita’) og niece til instruktør Asger Leth (’Ghosts of Cité Soleil’, ‘Liberty’).

Læs også: Mø har ramt de 30 – »Der er én ting, som er ret forfærdeligt ved at blive ældre«

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af