Den danske skuespiller og model Rex Leonard: »Det kunne være sjovt at spille nogle hårde typer«

Lige nu jonglerer danske Rex Leonard både en blomstrende skuespil- og modelkarriere, men han vil allerhelst stå på et filmset. Vi talte med det upcoming talent forud for spillefilmsdebuten i ’Ninna’, der får premiere i denne uge.
Den danske skuespiller og model Rex Leonard: »Det kunne være sjovt at spille nogle hårde typer«
Rex Leonard får sit store gennembrud i folkekomedien 'Ninna'.

Det er svært at glemme 26-årige Rex Leonards ansigt, når man først har set det – enten på et af hans intense modelbilleder eller i en af de efterhånden mange kortfilm og musikvideoer (blandt andet for Masasolo og Mads Langer), han har medvirket i. Og nu er han klar til at bryde igennem muren og ud til et bredt publikum, når han i denne uge tager livtag med folkekomedien.

Leonard spillefilmsdebuterer på det store lærred i instruktør Fabian Wullenwebers ’Ninna’, hvori han spiller rollen som den eponyme Ninnas (Susanne Juhàsz) 18-årige søn Dennis, som flytter hjemmefra. Til morens store fortvivlelse. Selv havde Leonard ikke forestillet sig, at hans første spillefilm skulle være en komedie, og har man set hans tidligere arbejde – både som kortfilmsskuespiller og model – forstår man til en vis grad hvorfor.

Gnisten, der antændte skuespillerdrømmene og formede passionen, opstod under et studieophold i USA. Det fortæller Leonard, da vi fanger ham over telefonen til en snak om karriereaspirationerne: 

»Jeg gik et halvt år på college, og der skulle man vælge et kreativt fag. Jeg valgte skuespil. Min lærer var rigtig skøn, og pludselig befandt jeg mig i noget, hvor jeg virkelig følte mig hjemme. Jeg fandt ud af, hvad faget kunne, og hvad jeg kunne bruge det til som menneske. Jeg blev virkelig inspireret.

Det var dér, jeg opdagede, at der var nogen, som troede på mig. Og jeg mærkede en ro i mig selv, som jeg aldrig havde oplevet før«.

Hvad med modelkarrieren, hvornår begyndte den?
»Modearbejdet er kommet på de sidste to år. Jeg blev kontaktet af en, der havde set nogle billeder af mig, og som syntes, at jeg havde et interessant look. Jeg tænkte, at det kunne være en god ekstrating at tilføje til mit skuespil og arbejde med kameraet«.

Så der er nogle fællesnævnere i dit arbejde som skuespiller og model?
»Ja, klart, men jeg synes virkelig også, at der er stor forskel i selve arbejdet. Som model skal du hele tiden være klar over, hvor kameraet er; du skal være bevidst om dine træk, og du skal være klar over, hvad du sælger og frembringer. Som skuespiller tror jeg, at det er ret vigtigt ­– for mig i hvert fald – at glemme, hvor kameraet er. At glemme, hvordan jeg ser ud for bare kunne være i scenen så meget som muligt. Det er lidt som to forskellige verdener inden for noget af det samme«.

Dine modelbilleder virker ret rå i udtrykket. Hvordan var det at spille med i en komedie?
»Jamen, det var rigtig skønt. Umiddelbart har man en idé om, hvem man er som skuespiller, og jeg havde tænkt, at jeg nok mere var til drama. Men det var fantastisk at lave en komedie. Jeg vil gerne have, at man udefra fornemmer, at jeg indeholder både det rå og det følsomme. På den måde har det også været en fornøjelse at gå til rollen i ’Ninna’. Jeg spillede på dramaet i den historie, der nu er; om en mor og en søn, og det brud, der sker mellem dem. Det er sammenhængen, replikkerne og situationerne, der gør, at komedien kommer i spil«.

Du har jo tidligere medvirket i en række kortfilm og musikvideoer. Hvad har du lært af at medvirke i en spillefilm?
»Det var nogle fantastisk dygtige mennesker jeg arbejdede med. Fordi jeg elsker det jeg laver, føler jeg mig også taknemmelig og privilegeret over at lave nogle fede projekter og møde nogle dejlige mennesker. Det er jo en større rolle, end jeg har haft før, og på en spillefilm får man virkelig lov til at gå i dybden og tænke i mere baghistorie, så karakteren gennemgår en udvikling«.

(Foto: Evald Munksgaard Hansen)

Hvilke skuespillere er du inspirerede af?
»Jeg er ret vild med meget af Leonardo DiCaprios tidligere arbejde. Sådan noget som ’The Basketball Diaries’, ’Catch Me If You Can’ og ’What’s Eating Gilbert Grape’. Det er sådan nogle roller, jeg ville ønske, at jeg kunne få lov til at spille, fordi der er så meget kød på dem«.

Så målet er at blive den danske Leonardo DiCaprio…?
»Haha! Nej, det ved jeg nu ikke«.

Har du nogle yndlingsinstruktører?
»Ja, bestemt. I forhold til netop Leonardo DiCaprio, så har han jo arbejdet sammen med nogle virkelig fantastisk dygtige instruktører, som Martin Scorsese og Steven Spielberg. Og Quentin Tarantino, ikke mindst. Jeg har også arbejdet sammen med nogle dygtige instruktører her i Danmark – jeg får stor kunstnerisk inspiration ud af at tale med passionerede mennesker«.

Har du selv en yndlingsfilm?
»Jeg kan ikke rigtig vælge én ud, men jeg elsker ’Fight Club’. Og så er jeg også rigtig vild med en lidt mere ukendt sci-fi-film, der hedder ’Mr. Nobody’ fra 2009, hvor Jared Leto spiller hovedrollen. Den er meget filosofisk, og man skal koncentrere sig, når man ser den. Men jeg synes virkelig, den er fantastisk«.

Hvilke roller drømmer du om at spille?
»Det ville være fantastisk både at kunne spille den lidt mere følsomme dreng, som jeg for eksempel spiller her i ’Ninna’, og ballademagere. Nogle ægte hårde typer, der stadig rummer flere forskellige sider. Nuancerede roller – dét drømmer jeg om«.

Føler du, at du er nødt til at vælge imellem modelkarrieren og skuespillet?
»Jeg er primært skuespiller. Modelverdenen for mig er mere sådan en sidegesjæft. Jeg er også danser – det har jeg taget op i forbindelse med skuespillet, for at blive bevidst omkring min fysik. Alle de ting, jeg laver ved siden af, er ting, jeg bruger for at kunne lære mig selv bedre at kende og bruge det i mit spil«.

Hvor ser vi dig om fem år?
»Om fem år har jeg forhåbentligt fået nogle skønne roller og arbejdet med nogle dygtige mennesker. Jeg håber, at jeg har lavet en spillefilm eller to, og er godt i gang med mit fag«.

Læs også: Kære kommende filmårti: Her er, hvad vi vil have mere af – og hvad vi bør efterlade på perronen

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af