Christopher Nolan afslører den overraskende inspirationskilde til ‘Tenet’

Christopher Nolan afslører den overraskende inspirationskilde til ‘Tenet’
Christopher Nolan omkring premieren på 'Interstellar' i 2014. (Foto: Frazer Harrison/Getty Images)

James Bond, Jason Bourne eller måske Jack Ryan? Nej, det var ikke spionfilmene, Christopher Nolan orienterede sig imod, da han optog spionfilmen ‘Tenet’.

I stedet peger stjerneinstruktøren på Sergio Leones ‘Once Upon a Time in the West’ som en væsentlig inspirationskilde for ‘Tenet’, idet Nolan greb spiongenren an på samme måde, som Leone gik til westerngenren:

»Jeg aner ikke, om det er sandt, men jeg har en idé om, at Sergio Leone ikke havde set nogle westerns, da han lavede ’Once Upon A Time In The West’«, siger han til magasinet Total Film. (Den antagelse har Nolan dog ikke helt ret i, da Leone brugte et helt år på intensiv research og filmgenrenørderi inden optagelserne.)

Nolan fortsætter: »Det udtrykker hans kærlighed til genren, som er vokset gennem adskillige år. Og der er noget fabelagtigt forhøjet over måden, han interagerer med genren på. Det er destillationen af alle disse ting i hans fortid og hans egne indtryk af genren«.

Nolan ville formidle sin kærlighed til spiongenren på samme måde, hvor hans egne minder om spiongenren var styrende frem for egentlige spionfilm. Derfor bad han også sit cast om at afholde sig fra at se spionfilm.

»Jeg ønskede, at holdet skulle dykke ind i filmen på en meget unik måde uden at være påvirket af ting i en bevidst forstand, men blot at lade deres kærlighed til genren og vores kærlighed til film generelt synke sig ind i måden, vi udtrykker ting på«.

’Tenet’ har dansk premiere i dag. Læs vores anmeldelse HER.

Opdateret 26.08.2020 kl. 12.12

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af