Don Cheadle om bizar Emmy-nominering for ‘The Falcon and the Winter Soldier’: »Jeg forstår det heller ikke«

Don Cheadle om bizar Emmy-nominering for ‘The Falcon and the Winter Soldier’: »Jeg forstår det heller ikke«
Don Cheadle i 'The Falcon and the Winter Soldier'. (Foto: Disney+)

Det skal være Kurt Russell og Goldie Hawns søn Wyatt Russell vel undt, hvis han har brug for at græde lidt ud hjemme hos de gamle i denne uge.

Skuespilleren, som i foråret leverede en skarp og foruroligende birolle-præstation i Marvel-miniserien ‘The Falcon and the Winter Soldier’, blev nemlig i går forbigået af Emmy-akademiet, da de nominerede til tv-verdens Oscar blev læst op.

Nå ja, can’t win ’em all, tænker du måske. Og det er selvfølgelig sandt nok – det er (endnu) ikke en menneskeret at blive Emmy-nomineret.

Wyatt Russell som John Walker i ‘The Falcon and the Winter Soldier’. (Foto: Disney)

Men når Russell alligevel har grund til at være en kende bitter er det fordi, Emmy-akademiet i stedet sendte kærlighed til kollegaen Don Cheadle, som også medvirker i serien.

Vel og mærke i sammenlagt 2 minutter i første afsnit.

2 … minutter.

Ingen forstår det. Mindst af alle Cheadle selv, som efterfølgende tweetede:

Hvad i alverden Emmy-akademiets medlemmer har tænkt, da de kastede deres stemmer i urnen, er svært at spå om. Foruden Russell skulle man også mene, at Sebastian Stans intense præstation som den eponyme Winter Soldier havde været et ganske oplagt nomineringsvalg i hovedrollekategorien, men ak:

Cheadles præstation er den eneste i serien, der er faldet i god jord hos Emmy.

Don Cheadle og Anthony Mackie i ‘The Falcon and the Winter Soldier’. (Foto: Disney+)

Det bemærkes, at Cheadle snart springer ud som hovedrolle i sin egen Marvel-serie på Disney+, ‘Armor Wars’. Men den slags semi-bestikkels-promotion-fusk er Emmy dog næppe til falds for (ahem).

Foruden Cheadles nominering kan Disney+ lune sig ved at have modtaget yderligere 70 af slagsen for ‘WandaVision’, ‘The Mandalorian’ og ‘The Falcon and the Winter Soldier’ (sidstnævnte hovedsageligt i de tekniske kategorier) til sammen.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af