Stortalentet Frederikke Dahl Hansen får hovedrollen i filmatisering af ‘Den, der lever stille’

Stortalentet Frederikke Dahl Hansen får hovedrollen i filmatisering af ‘Den, der lever stille’
Frederikke Dahl Hansen i 'Limboland'. (Foto: Laura Valladao)

Den er en af de mest omtalte danske bøger i nyere tid. Og nu har filmatiseringen castet sin hovedrolle.

Serien ‘Limboland’s storspillende Frederikke Dahl Hansen indtager rollen som forfatter Leonora Christina Skov, der i den selvbiografiske ‘Den, der lever stille’ beskriver opvæksten på Fyn med en stærkt ustabil, uhyggeligt nedgørende mor.

Frederikke Dahl Hansen fik sin filmdebut i 2011 med Heidi Maria Faissts ‘Frit fald’, der høstede roser på Berlin-festivalen, og fulgte op med Kaspar Munks teenagedrama ‘You & Me Forever’, der indbragte hende en Bodil for Bedste kvindelige birolle.

Hefter udeblev de helt store filmroller imidlertid, men ‘Limboland’ (hvis anden sæson Soundvenue gav 5 stjerner sidste år) gav skuespilleren et stærkt, offentligt comeback.

‘Den, der lever stille’ instrueres af Puk Grasten (’37’), og i en pressemeddelelse fortæller filmmageren:

»’Den, der lever stille’ har fået den kæmpe succes, da alle har mærket den sociale kontrol for, hvordan man burde leve. Det uhyggelige i ‘Den, der lever stille’ er, hvor skræmmende genkendelig, den er for mange. Mange kan se sig selv i historien, men det er ikke alle, der er sluppet ud. At få lov til at visualisere så stærk en historie er en gave for en filminstruktør og mit håb er at give publikum en helt ny oplevelse af Leonora Christinas bog«.

‘Den, der lever stille’ får biografpremiere i 2023.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af