Adidas vil donere udbyttet fra restsalg af Yeezy-sko til organisation mod antisemitisme

Adidas vil donere udbyttet fra restsalg af Yeezy-sko til organisation mod antisemitisme
Kanye West. (Foto: MEGA/GC Images)

I efteråret 2022 blev Kanye West smidt af både Twitter og Instagram efter beskyldninger om hadtale og antisemitisme samt flere andre kontroversielle udtalelser.

Og i den forbindelse boykottede samtlige af hans store samarbejdspartnere den 45-årige rapper, heriblandt modehuset Balenciaga og Adidas, hvor sidstnævnte stod bag det populære Yeezy-brand af tøj og sko.

Ifølge NME har Adidas nu bekræftet, at pengene fra salget af de overskydende Yeezy-sneakers vil gå til verdens førende organisation for kampen mod antisemitisme, The Anti-Defamation League.

Det meldte Adidas-chef Bjørn Gulden allerede tidligere på måneden, da han kommenterede, at deres brud med den kontroversielle amerikaner »gjorde ondt« på deres forretning, men at de ville sælge det overskydende lager af sneakers til organisationer, som »hjælper os og blev skadet af det, som Ye sagde«.

Overskudslageret er estimeret til at være mere end otte milliarder danske kroner værd.

Derudover vil pengene også gå til non-profit organisationen The Philonise & Keeta Floyd Institute for Social Change, som blev startet af George Floyds bror Philonise i kølvandet på drabet af Floyd i 2020.

Organisationen arbejder for at »eliminere de daglige konsekvenser af politibrutalitet, reform af retssystemet og systemisk racisme«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af