En af dansk films bedste birolleskuespillere er død

En af dansk films bedste birolleskuespillere er død
Henrik Nóel Olesen. (Foto: PR)

Den danske skuespiller Henrik Noél Olesen er død, blot 55 år gammel. Det skriver Filmmagasinet Ekko.

Henrik Noél Olesen var en af de mest benyttede danske birolleskuespillere.

I nyere tid opdagede mange ham måske med den store birolle som gangsteren Arnold, som Ditte bliver kæreste med, i ‘Ditte & Louise’.

I kølvandet på serien havde han et væld af større og mindre biroller i alt fra ‘De frivillige’ til ‘Vores mand i Amerika’, ‘Alfa’ og ‘Retfærdighedens ryttere’.

En af hans seneste roller var som den bryske politichef Jacobsen i ‘Marco effekten’, en rolle, han gentager i den kommende Afdeling Q-film ‘Den grænseløse’, der udkommer næste år.

Henrik Noél Olesen blev uddannet på Odense Teater i 1997 og har sideløbende med skærmkarrieren haft mange fine roller på landets teatre.

På film og tv fik han aldrig den store hovedrolle, mens han fik sin første prisanerkendelse i 2017, da rollen i ‘Ditte & Louise’ afstedkom en Robert-nominering.

Han står således tilbage som en underkendt skuespiller, som de fleste danskere dog alligevel utvivlsomt har stiftet bekendtskab med gennem årene, og som altid var et mindeværdigt bekendtskab i kraft af sin karisma og flair for at spille hårde typer, ofte på en overraskende blød bund.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af