Tom Holland har lagt alkohol på hylden og er »lykkeligere end nogensinde«

Tom Holland har lagt alkohol på hylden og er »lykkeligere end nogensinde«
Tom Holland. (Foto: Gareth Cattermole/Getty Images)

For Tom Holland blev en forsøgsvis hvid januar uden alkohol til et wake up-call om et svært forhold til alkohol, der i sidste ende fik ham til at lægge spiritus helt på hylden.

Det fortæller den 27-årige ‘Spider-Man’-stjerne i podcasten On Purpose With Jay Shetty, hvor han udtrykker, at det er det sværeste, han nogensinde har gjort.

»Jeg vågnede ikke op en dag og sagde, ‘Jeg stopper med at drikke’. (…)«, fortæller han og fortsætter:

»Ligesom mange andre briter havde jeg en meget, meget sprittet december. Juletid – jeg var på ferie, jeg drak en masse, og jeg har altid kunne drikke en masse. Jeg tror jeg har mine gener fra min mors side på den front – jeg kan drikke. Og så besluttede jeg mig bare for at droppe det i januar«.

Beslutningen om at skære ned på alkoholen skyldtes ikke et decideret misbrug til at starte med. Men da Holland skulle undvære alkohol i en måned, kunne han mærke, at han blev nødt til at arbejde med sit forhold til at drikke.

»Det eneste jeg kunne tænke på var at tage en drink. (…) Jeg vågnede op og tænkte på det, jeg tjekkede uret, hvornår er klokken 12? Og det skræmte mig virkelig, jeg var sådan ‘Wow, måske har jeg lidt af en alkoholting’«.

For at teste og »straffe« sig selv for sin adfærd udvidede Tom Holland sit eksperiment med en måned mere. Men da februar kom, var han stadig ikke fri for at tænke meget på at drikke.

»Så gik der to måneder, og jeg kæmpede stadig virkelig med det. Jeg følte, at jeg ikke kunne være social. Jeg følte ikke, at jeg kunne tage på pubben og få en sodavand med lime. Jeg kunne ikke tage ud at spise, jeg havde det virkelig hårdt, og jeg begyndte at blive virkelig bekymret for, om jeg virkelig havde et alkoholproblem«, fortæller skuespilleren.

Det udviklede sig til, at Holland ville holde fast i ædrueligheden helt til sin fødselsdag 1. juni, men da han nåede dertil, var skuespilleren et sted, hvor han slet ikke ønskede at drikke igen.

I dag er det halvandet år siden, Tom Holland stoppede med at drikke.

»Jeg var lykkeligere, end jeg nogensinde havde været i mit liv«, fortæller Holland i podcasten. Nu elsker han i stedet at sørge for, at alle kommer godt hjem – »Jeg er helt oppe at flyve over at være ædru. Jeg elsker det«, siger han.

Tom Holland har før været åben omkring sit mentale helbred, der blandt andet fik ham til at slette Instagram. For nylig annoncerede han, at han tager et års pause fra skuespillet for at passe på sig selv efter den mentalt krævende rolle i Apple TV+-serien ‘The Crowded Room’.

Du kan selv se Tom Holland fortælle om sit forhold til alkohol 30 minutter inde i podcasten.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af