Det skal du streame i maj – fra dansksvensk thrillerserie til DR’s efterskoledrama

Skal du have en pause fra forårssolen, er det her streamingtjenesternes mest lovende titler denne måned.
Det skal du streame i maj – fra dansksvensk thrillerserie til DR’s efterskoledrama
'Farvel Forever' (Foto: Hanna Marie Biørnstad/DR)

1. ‘Farvel Forever’

Grænser bliver afprøvet og skubbet til, konflikter ulmer, og forhold bærer eller brister i DR Ultras nye efterskoleserie ‘Farvel Forever’.

I serien følger vi den skæbnesvangre sidste aften på Glamsbjerg Efterskole gennem otte forskellige elevers synspunkter. Hvert afsnit er dedikeret til en nye karakter og de individuelle problematikker, der fylder for de hormonelle teenagere. Her tackles eksempelvis deling af nøgenbilleder, forvrængede kropsidealer og en liste, der rangerer pigers udseende.

Det er instruktørtalentet Andrias Høgenni, der står i spidsen for ‘Farvel Forever’. Dansk-færøske Høgenni var senest aktuel med den roste ‘Ingen vej tilbage’, ligesom hans kortfilm ‘Ikki illa meint’ blev belønnet med en pris ved Critics Week på Cannes-festivalen.

Premiere 6. maj på DR Ultra.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. ’STHLM Blackout’

Milad Avaz har efterhånden en håndfuld projekter på cv’et efter gennembruddet med ‘Mens vi lever’, som blev til i samarbejde med brødrene Mehdi og Misam Avaz. Senest sad Milad Avaz i instruktørstolen på sidste års komedie ‘Bedre tider’.

Nu tager Avaz turen over Øresund, hvor han har lavet den svensksprogede actionserie ‘STHLM Blackout’ for Prime Video.

Serien handler om enkemanden Arthur, der indhylles i et spindelvæv af mystiske hændelser, bragt frem af sabotage mod en gasledning og uforklarlige strømafbrydelser. Sammen med journalistkollegaen Christine forsøger Arthur at opklare hændelserne, mens politiet og andre magtfulde mennesker ånder dem i nakken. Selv har Arthur dog mest travlt med at komme på date med true crime-entusiasten Mille.

Milad Avaz har instrueret alle fire afsnit af serien og skrevet manuskriptet sammen med Jacob Katz Hansen og Anna Neye.

Premiere 3. maj på Prime Video.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. ’Dark Matter’

Da fysikeren Jason Dessen bliver suget ind i en alternativ version af sit eget liv, opdager han en virkelighed, hvor han aldrig giftede sig med sin kone og blev en succesfuld og verdensberømt videnskabsmand.

Han finder dog hurtigt ud af, at han må bevæge sig ud i en kamp mod tiden for at finde tilbage til sit rigtige liv, før dobbeltgængeren i den originale virkelighed kan gøre skade på hans familie.

Det er præmissen i Blake Crouchs serie ’Dark Matter’, der er en filmatisering over Crouchs eget bogforlæg af samme navn fra 2016.

Joel Edgerton spiller hovedrollen som Jason, mens Jennifer Connelly spiller hans kone Daniela.

Premiere 8. maj på Apple TV+.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. ‘Bridgerton’ sæson 3

‘Bridgerton’s første to sæsoner serverede hede intriger og romantik i den fine britiske overklasse, hvor særligt anden sæson nød stor succes med rekordsættende seertal. Snart er vi nok engang klar til at tage tidsmaskinen tilbage til 1800-tallets Storbritannien, når tredje sæson lander.

Den nye sæson kommer til at følge Penelopes (Nicola Coughlan) jagt efter en mand, efter hun har lagt venskabet og forelskelsen i Colin (Luke Newton) på hylden. Colin er omvendt ærgerlig over det kulsejlede venskab og tilbyder derfor sin assistance med at finde Penelope en mage. Da hans hjælp viser sig at virke lidt for godt, tvinges han til at tænke over, om det mon kun er et venskab, han søger med Penelope.

Der er lagt op til en klassisk will they won’t they-romantik, hvor følelser forløses og kommer i klemme.

Premiere 16. maj på Netflix.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. ‘The Idea of You’

Der blev spekuleret i, om Robinne Lees ‘The Idea of You’ var en Harry Styles-fanfiction, da den udkom i 2017. Selv har Lee afkræftet rygtet og forklaret, at det unge hunk i bogen er en sammenblanding af forskellige mænd, som forfatteren er stødt på igennem sit liv.

Nu er bogen blevet filmatiseret af ’The Big Sick’-instruktør Michael Showalter, og den lægger op til en hed kærlighedsaffære.

Anna Hathaway spiller den 40-årige fraskilte Soléne, der tager sin teenagedatter med på Coachella for at se det verdensberømte boyband August Moon. Hun får forvildet sig ind bag bandets geledder og havner backstage, hvor hun møder forsangeren Hayes (Nicholas Galitzine) – og det slår øjeblikkeligt gnister mellem de to.

Hvorvidt der er noget om snakken, hvad angår lighedstrækkene mellem karakteren Hayes og tidligere One Direction-medlem Harry Styles, må man selv bedømme.

Premiere 2. maj på Prime Video.

Shane Gillis. (Foto: Netflix)

6. ‘Tires’

Komiker Shane Gillis har haft en turbulent karriere. Kontroversielle bemærkninger fik ham fyret fra sit nyerhvervede job på komedieindustriens førende talentfabrik ’Saturday Night Live’, hvilket gjorde ham til persona non grata i standuppens verden – troede man. Kontroverserne viste sig dog at være vand på Gillis’ mølle, og han har skabt sig en stor følgerskare hos de mere højreorienterede og woke-kritiske fans.

Senere blev Gillis inviteret tilbage i folden for at optræde hos SNL, og hans Netflix-special ’Beautiful Dogs’ fik ros for både at legemliggøre, men også satirisere over, den konservative højrefløj, der idoliserer ham.

Snart er han klar med sit andet Netflix-samarbejde, serien ’Tires’, der handler om den usikre og vattede Will (Steve Gerben), som forsøger at få sin fars mekanikerforretning tilbage på ret køl, mens han konstant antagoniseres af sin fætter og kollega Shane (Gillis).

’Tires’ er Gillis’ første fiktionsserie, og den er blevet til i samarbejde med stand up-kollegaerne Steven Gerben og John McKeever.

Premiere 23. maj på Netflix.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. ‘Ace of Base – All That She Wants’

Hvad blev der egentlig af Ace of Base?

Det spørgsmål forsøger instruktør Jens von Reis at besvare i den nye tredelte dokumentarserie ’Ace of Base – All That She Wants’. Det svenske band brød igennem lydmuren, peakede og forsvandt ud i æteren, på hvad der føles som rekordtid i midten af 90’erne, mens dramatiske hændelser i medlemmernes privatliv kom til at fylde i medierne.

Gennem hidtil uset materiale følger vi bandet, der bestod af søskendeflokken Jonas, Jenny og Linn Berggreen samt vennen Ulf Ekberg, i slut-80’erne, før de blev kendt som Ace of Base, godt hjulpet på vej af et dansk pladeselskab.

Instruktør von Reis har stor erfaring som musikvideoinstruktør for en række primært svenske, kunstnere.

Premiere 1. maj på Viaplay

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. ’A Man in Full’

Trump møder ’Succession’ i ’A Man in Full’, hvor Jeff Daniels spiller den aldrende byggematador Charlie Croker, der kæmper for at forsvare sit forretningsimperium fra sine venner og fjender, der er klar til at kaste sig over ham som glubske hunde.

Croker er nemlig på randen af konkurs, efter et byggeprojekt slog fejl, og kreditorerne kræver tilbagebetaling. Med sin trophy wife under armen går han med livrem og seler i forsøget på at redde sin forretning og sin værdighed.

David E. Kelley er manden, der fører pennen på serien. Veteranen Kelly har utroligt mange (Emmy-vindende) titler på cv’et og er blandt andet kendt som skaberen af ’Big Little Lies’.

Det er de klassiske maskulinitetsidealer, der bliver optrevlet og dissekeret, når ’A Man in Full’ på satirisk vis kaster forestillingen om mandemanden under bussen.

Premiere 1. maj på Netflix

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. ‘Eric’

Benedict Cumberbatch er klar til at tackle et højintenst psykologisk univers i den kommende serie ’Eric’.

I 1980’ernes New York bliver dukkeføreren Vincent (Cumberbatch) mere og mere fremmedgjort fra sin familie og venner, efter hans niårige søn Edgar forsvinder sporløst. Midt i et tiltagende misbrug og selvdestruktiv adfærd får Vincent den idé, at Edgar vil vende tilbage, hvis han ser Vincents menneskestore dukke, Eric.

Det er ‘This Is Going To Hurt’ og ‘The End of the F***ing World’-instruktør Lucy Forbes, der star i spidsen for at realisere thrillerserien, mens ’Jernladyen’ og ’Suffragette’-forfatter Abi Morgan har skrevet manuskriptet.

Premiere 30. maj på Netflix.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. ‘The Big Cigar’

I 1974 stod den amerikanske Black Panther-stifter Huey P. Newton i lidt af en kattepine. Han var blevet anholdt under mistanke om drab, men fik, takket være en god portion snilde og en hjælpende hånd fra sin gode ven, filmproduceren Bert Schneider, flygtet med sin kone til Cuba, hvor han boede i tre år.

Den historie bliver nu omdannet til en serie, der følger menneskejagten på Newton, mens han søger tilflugt hos en række kendte skuespillere. ’Moonlight’-skuespiller André Holland spiller Black Panther-lederen Newton.

Serien tager udgangspunkt i en artikel, som den amerikanske journalist Joshuah Bearman skrev for Playboy i 2012. Flere af Bearmans artikler er tidligere blevet filmatiseret, herunder også den artikel, der dannede grundlag for Ben Afflecks Oscar-vindende ’Argo’ i 2012.

Premiere 17. maj på Apple TV+.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

11. ‘Unfrosted’

Trods en lang og glorværdig karriere som komiker, skuespiller, manuskriptforfatter og producer, har Jerry Seinfeld aldrig kastet sig ud i at føre taktstokken som instruktør bag kameraet på en spillefilm, før nu.

I ’Unfrosted’ følger vi rivaliseringen mellem 1960’ernes fremmeste morgenmadsproducenter, Kellogg’s og Post Cereals, der kæmper indbyrdes for at blive det første firma til at lancere morgenmadskagen, der senere blev kendt som Pop-Tarts.

Det gakkede plot bliver skruet op på 110 procent, når vi får et vaskeægte morgenmads-rumkapløb. Seinfeld er selv i hovedrollen som Kellogg’s-medarbejderen Bob Cabana, og den øvrige rolleliste tæller desuden en række prominente navne som Hugh Grant, Peter Dinklage, Amy Schumer og Jon Hamm i diverse skøre roller.

Premiere 3. maj på Netflix.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af