Her er fem af de bedste virtual reality-spil til PlayStation

Det behøver ikke være en besværlig opgave at afprøve virtual reality hjemme i stuen. Vi guider til fem af de fedeste VR-oplevelser, du kan starte med derhjemme – det kræver kun en PlayStation 4 og PlayStation VR.
Her er fem af de bedste virtual reality-spil til PlayStation
'Star Wars: Squadrons'. (Foto: EA)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Tetris Effect’

’Tetris’ er siden debuten i 1984 blevet udgivet i et hav af nyfortolkninger, selvom spillets præmis altid er det samme – fjern rækkerne på skærmen ved at få figurer til at passe korrekt sammen, imens tempoet stiger til et kaotisk niveau.

Da ’Tetris Effect’ udkom i 2018, var det dog alligevel et fancy tvist på klassikeren. Med drømmende omgivelser og musikalske landskaber skabte spillet en næsten euforiserende oplevelse. Det var ’Tetris’, som vi aldrig har oplevet det før.

Den euforiserende oplevelse kommer du dog endnu tættere på, hvis du tilføjer et VR-sæt. Straks transporteres du ind i et univers, hvor du opsluges af den nærmest hypnotiske effekt, som ’Tetris’ har. Det er intet mindre end en genial VR-fornyelse.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Beat Saber’

Er du lidt mindre til virtuelle eufori-oplevelser og mere til det fysiske, bør du kaste dig over ’Beat Saber’. Til lyden af elektronisk musik skal du svinge med armene og ramme flyvende kasser i takt med spillets toner. Tænk ’Guitar Hero’, men med lyssværd i stedet for guitar.

Det er fængende, det er udfordrende, og så er det faktisk også lidt af en omgang konditionstræning, når du står der i stuen og basker løs. Når de første baner glider over skærmen, går det stille og roligt for sig, men inden længe skrues tempoet i vejret.

Inden du ved af det, hopper du fra side til side, bukker dig og fægter på livet løs, imens din puls stiger, og sveden løber. Det er sjovt, og det er godt for kroppen. Hvad mere kan man forlange?

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Star Wars: Squadrons’

Da vi sidst skrev om ‘Star Wars: Squadrons’, kaldte vi det årets vildeste spiloplevelse. Ikke fordi spillet var exceptionelt godt (det er dog ret godt), men derimod på grund af spillets implementering af virtual reality.

I ’Star Wars: Squadrons’ er du pilot for både det onde imperium og de gode rebeller. Men det vigtigste af det hele er, at du kan spille det hele i virtual reality. Du kan altså sætte dig ind i en TIE Fighter og opleve krigen i luften på tætteste hold.

Det er vitterligt en stjernekrig, der foregår 360 grader omkring dig, og det er en absolut nødvendig oplevelse for enhver ’Star Wars’-fan. Du skal bare lige forberede dig på, at der kan komme lidt køresyge ved de første trange flyvninger – derefter bliver du galaksens vildeste pilot.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Superhot’

Hvor de fleste skydespil ikke sparer på det hektiske tempo og en gung ho-stemning, når alt bare skal smadres så hurtigt som overhovedet muligt, tager ’Superhot’ en lidt alternativ rute i skydespilsgenren. Her står tiden nemlig stille, så længe du ikke rører dig.

Det lyder måske lidt underligt, og ’Superhot’ er da heller ikke ligefrem et typisk spil. I stedet vender det en hel genre på hovedet, og aspektet med at bevæge sig skinner virkelig igennem, når du transporteres ind i selve spillet med hjælp fra virtual reality.

Og så har vi slet ikke nævnt spillets visuelle stil, der er helt unik med markante farver, som står i kontrast til hinanden. Det kan altså bare noget, når vi er vant til skydespil, der bevæger sig indenfor en farvepalet med 13 nuancer af brun.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Resident Evil 7’

’Resident Evil’ er intet mindre end den mest legendariske zombieserie nogensinde. Men serien har haft lidt af en deroute fra sine gyser-rødder, hvor der i et mere roligt tempo var fokus på at udforske omgivelserne frem for de senere udspils fokus på bare at pløkke zombier.

Med ’Resident Evil 7’ vendte det ulmende gys tilbage, og det skete meget passende i selskab med virtual reality. For hvem har ikke lyst til at kaste sig ind i en virtuel verden, hvor man nærmest kan lugte de rådne lig og stå ansigt til ansigt med en zombie?

Selvom spillet til en vis grad beror på chokeffekter i VR, er det stadig en skræmmende oplevelse, når du lister dig igennem et skummelt hus med en lige så skummel familie. Der er bare lige to ting, du skal huske: at trække vejret og et par rene underbukser.

Alle spillene er tilgængelige på PlayStation 4.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af