Hjerteskærende detalje fra ‘The Last of Us’ kaster spilfans ud i kollektiv sorg

Hjerteskærende detalje fra ‘The Last of Us’ kaster spilfans ud i kollektiv sorg
'The Last of Us' afsnit 5. (Foto: HBO Max)

Artiklen indeholder spoilers for femte afsnit af ‘The Last of Us’ samt spillet ‘The Last of Us Part II’.

Da femte afsnit af ‘The Last of Us’ rullede over skærmen, var det med et chokerende klimaks i de døende minutter.

Vi troede ellers, at det ikke kun blive meget mere tårefremkaldende end i det fremragende afsnit tre, der fortalte historien om Bill og Frank, men det kunne det naturligvis godt.

Det tog nemlig kun et øjeblik at minde os om, hvor brutal serien kan være med historien om brødreparret Henry og Sam, efter førstnævnte på panisk vis dræbte sin inficerede lillebror for derefter at tage sit eget liv i ren afmagt.

Men ser vi lige bort fra det tragiske klimaks, så har skarpe fans lagt mærke til en interessant detalje fra afsnittets sidste sekunder – Joel bærer en rygsæk, som han har nuppet fra Sam, og som er identisk med den rygsæk, han har på ryggen i spilefterfølgeren ‘The Last of Part II’.

Det er ikke usædvanligt, at ‘The Last of Us’ inkluderer adskillige easter eggs, som på den ene eller anden måde fungerer som reference til seriens ophav.

Det er et af de aspekter, der giver lidt ekstra tyngde for os, der allerede kender til Joel og Ellies kommende strabadser.

Men netop detaljen med rygsækken er ekstra hjerteskærende, for den kigger mod spillets efterfølger, som – tro det eller ej – er endnu mere brutal end det første spil.

Og så skal vi altså lige påpege, at det er nu, du skal lukke siden helt ned, hvis du ikke vil have ødelagt et af efterfølgerens (og formentlig også seriens anden sæson) største tvist.

I efterfølgeren bliver Joel nemlig dræbt på usædvanligt grusom vis, hvilket kaster Ellie ud i noget af en følelsesmæssig rutsjebanetur, og netop det traume har fans ikke haft brug for at blive mindet om online.

Sjette afsnit af ‘The Last of Us’ får premiere i næste uge, hvor serien langsomt begynder at geare op til det, der må forventes at blive en heftig sæsonafslutning, hvis ellers man skal tro den seneste teaser.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af