Den amerikanske hær er blevet dagens joke på Twitter efter falsk Lana Del Rey-citat

Den amerikanske hær er blevet dagens joke på Twitter efter falsk Lana Del Rey-citat
Lana Del Rey. (Foto: Ethan Miller/Getty Images)

Når man tænker på den amerikanske hær, tænker man måske ikke lige på motiverende tekster fra Lana Del Rey, men året er 2022, og intet kan overraske længere.

Tag bare den officielle profil for netop det amerikanske militær, der i denne uge er havnet i suppedasen for at bruge et citat fra den populære sangerinde.

Citatet i sig selv er ikke ligefrem problematisk, for hvem kan ikke sætte pris på en solid omgang motivation, når man kravler rundt i mudder?

Problemet er derimod, at citatet slet ikke stammer fra Lana Del Rey, men i stedet er et af internettets små mysterier. Som Rolling Stone påpeger, er der faktisk ikke rigtig nogen, der ved, hvor det stammer fra.

En talsmand fra det amerikanske militær har udtalt til mediet, at de »ofte bruger motiverende citater« på sociale medier, og at lige præcis denne sætning blev fundet »under en søgning online efter motiverende citater om mod«.

Ikke overraskende har Twitter-brugerne kastet sig over opslaget, som nu tager en runde i manegen, hvor det latterliggøres på alle tænkelige måder.

Imens musikeren Lucy Dacus takker militæret for endelig at have overbevist hende om at få det hvide snit, er der andre, der påpeger, at opslaget er ganske ironisk, da Lana Del Rey og militæret har en broget fortid.

Ifølge brugeren LanaismPoland har sangerinden tidligere afvist at lade militæret bruge en af hendes musikvideoer, som de ellers skulle have betalt for, til rekruttering. I stedet blev hele projektet droppet.

Historien bliver bakket op af instruktøren Dylan Park, der skulle have stået bag kameraet på videoen for den unavngivne sang.

Efter sigende skulle den have haft et svulstigt militærtema med Marilyn Monroe-vibes og et hav af kampvogne samt fly, men ifølge Park nægtede Del Rey at lade hæren »bruge hendes musik til at dræbe brune mennesker i fremmede lande«.

Lana Del Rey har ikke selv kommenteret på det amerikanske militærs kreditering af citatet til hende eller hendes navn som led i deres indhold på sociale medier.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af