Disney-serie får Twitters højrefløj op i det røde felt over tampon-scene

Disney-serie får Twitters højrefløj op i det røde felt over tampon-scene
Baymax foran tamponer i 'Baymax!'. (Foto: Disney/YouTube)

Disneys nye børneserie ‘Baymax!’, som har premiere på streamingtjenesten i denne uge, er blevet centrum for en transfobisk kontrovers på Twitter.

Det sker, efter den konservative aktivist Christopher F. Rufo anklager Disney for at »omlægge diskursen omkring børn og deres seksualitet« ved at promovere menstruation blandt transkønnede.

Sådan lyder det i et opslag akkompagneret af et klip fra ‘Baymax!’, hvor robotten (der for mange nok er bedst kendt fra filmen ‘Big Hero 6’) spørger om hjælp til at finde bind og tamponer til en pige, som netop har fået sin første menstruation.

En af personerne i scenen bærer en t-shirt med de transkønnede farver, hvorefter de rådgiver Baymax, og det er altså disse få sekunder, som har fået Rufo til at harcelere mod Disneys tilsyneladende agenda.

Flere brugere har taget til genmæle i kommentarfeltet, hvor de anklager Rufos transfobiske opslag for at være upassende og for at kaste skam over emner som menstruation, tamponer og transkønnede personer ting, der ikke bør tabuiseres.

Det ironiske ved klippet er i øvrigt, at Baymax oprindeligt bliver skabt som en sundhedsrobot, der faktisk skal hjælpe folk med helbredsrelaterede problemer.

Han gør altså blot sit arbejde ved at hjælpe en pige, der står overfor lidt af en omvæltning midt i sin skoledag – nogle vil sågar argumentere for, at scenen faktisk taler for at nedbryde tabuet omkring menstruation og dermed burde hyldes.

Er du blevet nysgerrig efter at se scenen i hele sin kontekst, kan det gøres i afsnit tre af ‘Baymax!’, der bærer titlen ‘Sofia’.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af