Er Lady Gaga faktisk Jomfru Maria? Gammelt meme forvirrer sociale medier

Er Lady Gaga faktisk Jomfru Maria? Gammelt meme forvirrer sociale medier
Lady Gaga til Oscar-uddelingen i 2019, hvor hun vandt en statuette for Bedste sang for 'A Star is Born'. (Foto: Frazer Harrison/Getty Images)

Der er ingen tvivl om, at Lady Gaga er en gudsbenådet stjerne, når hun gør sig som sanger og skuespiller, men er hun ligefrem guddommelig?

Det lader flere til at tro, efter et billede af Jomfru Maria, der minder mistænkeligt meget om Lady Gaga, er gået viralt på Twitter.

Ifølge en bruger stammer billedet fra universitetet Stanford, som har rekonstrueret Jesu’ moder i 3D, og det er altså her, hvor de to angiveligt identiske kvinder er dukket op.

En god tommelfingerregel for billeder på internettet er dog, at hvis det er for godt til at være sandt, så er det som regel ikke sandt.

Og det er da også tilfældet her, da billedet faktisk bygger videre på et flere år gammelt meme, hvor selve teksten kopieres fra opslag til opslag, imens det sammensættes med forskellige billeder.

Ifølge Know Your Meme startede det tilbage i 2018 med et billede af Britney Spears, inden det er gennemgået adskillige udgaver med alt lige fra Mariah Carey til pingviner og nu altså Lady Gaga.

I det hele taget har memet fået lidt af en renæssance, for imens den populære popstjerne udråbes som Jomfru Maria, så er der også blevet lavet et mandligt modstykke med ingen ringere end Vin Diesel som Adam, det første menneske skabt af Gud.

Faktisk er opslaget så populært lige nu, at skuespillerens navn simpelthen trender på Twitter, hvor det både forvirrer dem, der ikke fatter joken, og underholder de, der kender til det satiriske meme.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af