Lil Uzi Vert er blevet det perfekte meme på at være iskold, imens vores verden brænder ned

Lil Uzi Vert er blevet det perfekte meme på at være iskold, imens vores verden brænder ned
Lil Uzi Vert. (Foto: Shannon Finney/WireImage)

Lil Uzi Vert blev den store attraktion på sociale medier i denne weekend, efter rapperens kæreste lagde et billede ud af rapperen, der var ved at brænde deres køkken ned.

Her stod de (Lil Uzi Vert bruger pronominerne de/dem) og stirrede blankt ind i et hav af flammer, hvilket ikke kun er blevet en joke om rapperens evner som kok, men også et mere symbolsk meme på verdenssituationen omkring os.

For selvom flammerne tilsyneladende var en del af retten (som vist endte ganske succesfuldt, hvis man skal tro kærestens opfølgende billeder), så ramte billedet en fælles nerve.

Med en krig i Ukraine, en økonomi i frit fald og dommedags-vibes på tværs af kloden er det nemlig ikke svært at relatere til Lil Uzi Verts iskolde attitude, for når lortet brænder på, er der ikke så meget andet at gøre end at væbne sig med tålmodighed.

Og hvis der er noget, internettet kan forholde sig til, er det en ufrivillig apati, hvor man blot må glo afventende på en eskalerende situation – og eventuelt lave memes.

Hvis du synes, at opskriften for det nyfødte meme virker bekendt, er det naturligvis fordi, den – ganske utilsigtet, må man understrege – er et tvist på det klassiske ‘This is Fine’ meme, hvor en hund sidder med en kop kaffe, imens huset omkring den brænder.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af