TikTok bandlyser sexistisk dating-reklame for at skævvride en kvindes plads i hjemmet

TikTok bandlyser sexistisk dating-reklame for at skævvride en kvindes plads i hjemmet
TikTok. (Foto: Chesnot/Getty Images)

Datingtjenesten Match.com er havnet i modvind efter en kontroversiel annoncevideo på TikTok, som nu er blevet bandlyst.

Det sker, efter der blev indgivet en klage over annoncen til den britiske vagthund Advertising Standards Authority (ASA), skriver The Independent.

Videoen skildrede et heteroseksuelt par, hvor kvinden opvartede sin mand for at bevise, at han burde beholde hende som partner, blandt andet ved at have en proteinshake klar efter hans træning:

»Jeg sørger altid for, at han har et nyt håndklæde og sokker efter hans bad. Jeg tænder for fodbold hver aften. Find din partner med Match«, lød det i annoncen, som sluttede af med en opfordring til at downloade appen.

Klagen til ASA beskrev videoens indhold som sexistisk og som en negativ forstærkning af den stereotypiske fordom om kvindens rolle i hjemmet, hvor hun primært skal servicere sin mand.

Match.com afviste kritikken, men ASA gav stadig medhold i klagen:

»Vi bider mærke i, at alle handlingerne, som blev udført af kvinden, var huslige pligter, heriblandt at lave en drink til sin partner, at klargøre håndklæder efter hans bad og at tænde for fjernsynet, så han kunne se fodbold«, lød det i den officielle melding.

Der blev også lagt vægt på, at annoncen promoverede en skæv dynamik i forholdet, eftersom kvinden var den eneste, som gjorde noget for sin partner, imens manden forholdt sig passivt.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af