Folkene bag Instagram er tilbage med ny app, og du kan snart få tidlig adgang

Folkene bag Instagram er tilbage med ny app, og du kan snart få tidlig adgang
Scrolling, scrolling, scrolling. (Foto: Keira Burton/Pexels)

Kevin Systrom og Mike Krieger er nok to navne, du ikke kan nikke genkendende til, men deres største bedrift kender du – det er nemlig Instagram.

Efter duoen blev opkøbt af og siden ragede uklar med Facebook, forlod de i 2018 firmaet og har siden bakset med et finde formlen til næste generation af sociale medier. Det mener de nu at være kommet i mål med, skriver The Verge.

Resultatet er appen Artifact, der beskrives som et slags personaliseret feed af nyheder og artikler, hvor algoritmer og kunstig intelligens aflurer dine præferencer og finder det bedste frem til dig.

Der er altså ikke fokus på billeder og videoer fra dit private liv (og fra et hav af influencers), men derimod tekstbaseret indhold online.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Når du åbner appen, ryger du automatisk ind på en oversigt over alskens artikler – fra store medier til små blogs – og efterhånden, som du læser dig igennem dem, vil tjenesten lære, hvad du foretrækker.

Hvis du tænker, at det lyder en anelse som TikTok, så har du ret, for konceptet minder, i hvert fald i teorien, unægteligt om den kinesiske platform, hvor en algoritme langsomt lærer dig at kende bedre, end du selv gør.

Du kan også selv dele artikler, og her er finten, at du ikke kan sende indhold ud i strømmen uden et link og dine tanker i tekst – der er altså en snert af noget for noget, så du ikke bare kan oversvømme platformen med en masse ligegyldig tekst, da det skal akkompagneres af en relevant artikel.

Vil du prøve Artifact, kan du skrive dig op til tidlig adgang her.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af