1. OnePlus X
Du kender måske OnePlus for deres OnePlus One: En kinesisk produceret smartphone med nogle af de bedste specifikationer på markedet til under 3.000 kroner.
OnePlus har for nyligt lanceret deres opfølger, OnePlus 2 og nu altså også OnePlus X. OnePlus X er til dem, der ikke ønsker en smartphone på størrelse med en tablet. Den har en femtommersskærm og grundet den mindre størrelse, har den ikke helt samme iøjnefaldende specs som OnePlus 2. Den placerer sig dog stadig i toppen af ligaen, med en Snapdragon 801-processor, 3 GB RAM, 13 MP kamera med 120 fps slowmotion og et 2.525 mAh batteri. OnePlus X kommer kun i en 16 GB version, men til gengæld er der mulighed for at indsætte sit eget microSD kort.
Prisen på OnePlus X varierer alt efter om du ønsker den limited edition Ceramics-model til 2.750 kroner, eller du kan nøjes med deres standardversion, Onyx til bare 2.049 kroner.
OnePlus X startede ud som de andre modeller, hvor du skal have en invitation for at få lov til at købe telefonen, men har siden 5. november været muligt at købe uden invitation på OnePlus’ hjemmeside hver tirsdag.
2. iPad Pro
Apples nyeste skud på iPad-stammen hedder iPad Pro, og den er netop kommet til salg i Danmark. Det er en iPad, som vi ikke har set den før – den er nemlig kæmpestor. Apple vil gerne have dig til at droppe din gamle bærbare computer og erstatte den med en iPad Pro.
iPad Pro har en 12,9 tommer stor skærm, større end både MacBook og MacBook Air og Apple har designet et tastatur og en stylus-pen til. Desværre fås Apples eget tastatur indtil videre kun med amerikansk layout, men de har indgået en aftale med Logitech, som er kendt for at producere iPad-tastaturer i rigtig god kvalitet.
Vi glæder os til at se om den nye iPad Pro kan erstatte vores ellers elskede bærbare computere og om den kan hamle op med Microsofts nye Surface Pro 4. Kombinationen af det nye iOS 9 med multitasking (to apps på samme tid), iPad Pros kæmpeskærm og nye A9-chip med 64-bit-arkitektur lyder i hvert fald som et lovende bud.
iPad Pro kan købes på Apples hjemmeside og koster 6.999 kroner for 32 GB med WiFi, 8.399 kroner for 128 GB med WiFi og hele 9.499 kroner for den helt store version på 128 GB med WiFi og 4G.
3. BLOCKS
Du har måske hørt om Google’s projekt med at lave modular smartphones. BLOCKS er et modular smartwatch, og det kan allerede forudbestilles nu. BLOCKS er blevet fundet gennem Kickstarter, og var en helt enorm succes. På bare 56 minutter fik teamet samlet de 250.000 dollar, som de skulle bruge, og fik i alt samlet hele 1,6 millioner dollars sammen.
Uret fungerer på den måde, at du har et urskive-modul, som du så udbygger med de features, som du ønsker af et smartwatch. Modulerne klikkes på urskiven, og lænkes sammen til urremmen om dit håndled.
På den måde, kan du bygge præcis det smartwatch du ønsker dig, så du f.eks. kan få plads til ekstra batterier, hvis du ikke har brug for en fingerscanner i dit ur.
BLOCKS har allerede mange ideer til moduler, men det er planen at der skal udvikles flere efterhånden. På den måde kan du købe dit smartwatch én gang, og så opgradere det med nyt hardware løbende, i stedet for at skulle ud og investere i et nyt smartwatch hvert andet år. De moduler, der allerede er i produktion, er f.eks. NFC, fingerscanner, GPS og kamera. Det er ret standard funktioner i allerede eksisterende smartwatches, men der er også mere usædvanlige moduler, F.eks. et oxygen modul, der måler koncentrationen af oxygen i dit blod med henblik på at lade dig performe optimalt, og et luftkvalitets modul, der f.eks. kan gøre opmærksom på farlige gasser.
Vi glæder os til at se, hvad BLOCKS kan finde på at sætte i et smartwatch i fremtiden.
Kunne du tænke dig et BLOCKS smartwatch, kan du forudbestille det fra BLOCKS’ hjemmeside for ca. 2.200 kroner. Det inkludere 4 moduler, og kan fås i Sunrise Red, Onyx Black, Marble White og Metallic. Ekstra moduler koster 250 kroner stykket.
4. Sony Action Cam
GoPro har du formentlig hørt om, men har du hørt om Sony Action Cam? Som navnet antyder, er det Sonys bud på et actionkamera. De har aldrig vundet helt samme fodfæste på markedet som GoPro, men vi synes, at deres topmodel fortjener en plads på denne måneds liste, eftersom det endelig er nået til Danmark.
Sony Action Cam X1000V har nemlig alt det, et aktion kamera skal have, plus Sonys gode kamerateknologi. Det er selvfølgelig vandtæt, og der kan købes adskillige ekstra kabinetter til f.eks. dykning. Sony har også lavet en trådløs fjernbetjening med en skærm til live view, som kan spændes om håndleddet.
Kameraet filmer i 4K og kan yderligere filme 120 billeder i sekundet i Full HD og 240 billedet i sekundet i HD. Det giver mulighed for slowmotion optagelser, og hvem elsker ikke slowmotion? Derudover har X1000V noget som Sony kalder SteadyShot, som skulle gøre billedestabiliseringen næsten 3 gange bedre. Praktisk, når du f.eks. står på ski eller kører motocross.
Du kan købe Sony Action Cam X1000V på Sonys egen hjemmeside, og det koster 3.800 kroner.
5. Leica D-Lux
Det nyeste Leica D-Lux er godt et år gammelt, men det er netop blevet relanceret i en ny limited edition grå udgave, og vi griber altså derfor chancen for at skrive om det virkeligt lækre kompakte kamera.
Leica D-Lux er et kompaktkamera, men ikke et kompaktkamera, som vi kendte dem før i tiden. Teknologien (smartphones) løb fra kompaktkameraet, men selv samme teknologi har nu givet os brugbare kompaktkameraer igen. Det er imponerende hvad Leica har formået at putte ind i det lille kompakte kamera. D-Lux er nemlig udstyret med en yderst varieret Leica DC Vario-Summilux 10,9-34 mm f/1,7-2,8 ASPH linse – og det er noget en smartphone i hvert fald ikke kan hamle op med. Det giver dig mulighed for at tage fantastiske billeder, men uden at skulle slæbe rundt på et spejlreflekskamera.
Ud over D-Luxs fremragende fotoegenskaber, kan det også filme i 4K, og der er integreret et WiFi-modul i, så du kan fjernbetjene det fra en smartphone eller PC.
Hele den kompakte herlighed kommer til at stå dig i ca. 8.200 kroner. Så vil du tage billeder, der rent faktisk skal bruges til noget, så er Leica D-Lux måske noget for dig. Og så er det bare skideflot i grå og sølv.
6. Xbox One Elite Controller
Xbox One Elite Controller er Microsofts nye controller til dig, der vil noget mere med din konsolgaming. Med den Nye Xbox One Elite Controller får du en next-gen-controller til din next-gen-konsol. Elite-controlleren har en silikonebelægning, som forhindrer at din controller glider, når du får en smule svedige håndflader i kampens hede. Derudover er der udskiftelige dele i form af længere metalstyrepinde, forskellige D-blokke (pil op, ned, højre, venstre), som giver dig bedre muligheder i f.eks. kampspil.
På undersiden af controlleren kan der tilføjes op til fire kontrolplader, som kan mappes til alle knapper på controlleren. Det giver dig blandt andet mulighed for at kunne hoppe ved hjælp af kontrolpladerne i stedet for at skulle slippe din styrepind for at trykke på X. Det giver store fordele i spil med meget højt tempo, som f.eks. det nye ‘Call of Duty: Black Ops III’.
En anden feature, som især kommer til sin ret i ‘Call of Duty’, er Elite-controllerens hair tricker funktion, som gør, at du f.eks. kan affyre skud hurtigere.
Xbox One Elite Controller er en rigtig lækker controller, som kan langt mere end den normale Xbox-spiller har brug for, og det kan også ses på prisen. Elite-controlleren koster det samme, som tre almindelige controllere, nemlig 1.200 kroner. Ikke desto mindre er den udsolgt langt de fleste steder, men kan forudbestilles her.
7. Sony h.ear on
Sony har lavet et par rigtige lækre hovedtelefoner, som de kalder for h.ear on. Det er et par flotte over-ear høretelefoner, som ellers ofte kan komme til at virke store og klodsede. Det lader til, at Sony har forsøgt at skabe et par mainstream-hovedtelefoner og ved første øjekast ser det ud til, at det er lykkedes dem.
Hovedtelefonerne er lavet i lækre materialer, og hvis lyden lever op til Sonys løfter, så er det mere end OK for den gængse bruger. Der er indbygget en mikrofon i ledningen, som er kompatibel med de fleste smartphones, så du kan snakke i telefon fra h.ear on og bruge Siri, Cortana, Google Now osv.
Sony h.ear on kan fås i fem farver. Limegul, viridian-blå, kulsort, bordeaux-pink og cinnoberrød. De koster 1.450 kroner og kan købes på Sonys hjemmeside.
8. Lumia 950 og 950 XL
Lumia 950 og 950 XL er Microsofts bud på, hvordan en Windows Phone skal se ud. Windows Phones har aldrig været en bragende succes, men det kan de nye Lumia-telefoner – på papiret – lave om på.
Det er de første telefoner, der kører det nye Windows 10 Mobile-styresystem. Det integrerer Windows fuldstændig i din telefon, og med Microsofts nye Continuum, er det muligt at få en pc-lignende oplevelse ud af sin smartphone ved at tilslutte den en PC monitor.
Telefonerne er hhv. 5,2” og 5,7” og er spækket med det bedste, en smartphone kan byde på. Der er f.eks. 64-bit (ligesom en PC) hexa og octa-core Snapdragon 808 processer, 3GB DDR3 RAM og et 20 megapixel kamera med Carl Zeiss-optik. Lumia 950 og 950 XL har 32 GB indbygget plads og kan udvides med yderligere 200 GB. De fås i sort og hvid og kan forudbestilles fra Microsofts hjemmeside for hhv. 4.999 og 5.499 kroner.
9. Samsung Galaxy A-serien
Samsung har netop opgraderet deres A-serie med to helt nye telefoner: Samsung Galaxy A5 og Samsung Galaxy A3.
Det er to telefoner med stort fokus på design. Begge følger op på det meget populære Galaxy S6 design i glas og metal. Som sædvanlig, når der bliver lanceret nye telefoner, er der en stor og en lille version. Som du nok har gættet er Galaxy A5 den store udgave, med en 5,2 tommer skærm, og A3 den mindre version med en skærm på 4,7 tommer.
Med de to nye telefoner i A-serien, har Samsung lagt vægt på et godt kamera. De har blandt andet indbygget en række funktioner, som hjælper dig med at tage bedre billeder. Herunder en Wide Selfie-funktion som giver dig mere bredde på dine selfies.
Begge telefoner kører Android 5.1 Lollipop, og Galaxy A5 har en Octacore 1,6 GHz processor og 2 GB RAM, hvor A3 har en Octacore 1,5 Ghz processor og 1,5 GB RAM. Begge kommer med 16 GB indbygget hukommelse, og kan udvides med et microSD kort på helt op til 128 GB.
De nye medlemmer i Samsung Galaxy A-familien lander i butikkerne i slutningen af januar, og kommer til at koste hhv. 3.299 og 2.499 kroner.
10. Samsung Gear VR
Samsung Gear VR er Samsungs bud på et virtual reality-headset. De placerer sig midt mellem Google Cardboard og Oculus Rift. Du skal nemlig bruge din Samsung telefon ligesom med Google Carboard, men byggekvaliteten er helt i top, og faktisk har Samsung lavet et samarbejde med Oculus i forbindelse med Gear VR. Til Gear VR har Samsung og Oculus nemlig lavet en speciel App Store og et specielt interface, som bliver aktiveret når telefonen bliver sat i Gear VR. På siden sidder der en touchpad, hvor man kan styre menuerne fra.
Der skulle efter sigende allerede være et stort udvalg af apps, som er kompatible med Samsung Gear VR. Der er helt klart mest fokus på spil og apps, der giver en fornemmelse af, hvad virtual reality virkelig kan. Det er virtual reality for den nysgerrige, som ikke har lyst til at bruge 5.000 kroner på en Oculus Rift.
Samsung Gear VR står øverst på vores ønskeseddel og kan fås fra 1.590 kroner.
Bonus – Sennheiser Orpheus
I 1991 skabte Sennheiser et par hovedtelefoner, som skulle vise sig at være det ypperste inden for lyd – og nu har de lavet en moderne opdatering. Sennheiser Orpheus Reborn er det nye kreative navn, og de kan meget vel have slået Sennheiser Orpheus som verdens bedste hovedtelefoner.
Orpheus har sin egen rør- og transistor-forstærkere. Hele herligheden er lavet i et mix af lækre materialer, som skal sørge for at give den bedste lyd overhovedet muligt. Der er blandt andet platin, guld, sølv, aluminium, quartz og marmor (!).
Orpheus er ikke et par høretelefoner, du smider i tasken, eller tager med på en lang togtur. Det er et par hovedtelefoner, der er lavet til at få den ultimative lydoplevelse.
Den ultimative lydoplevelse er ikke en billig oplevelse. Sennheiser Orpheus Reborn koster nemlig ca. 385.000 kroner, men så holder de også resten af din levetid.
Læs også: Månedens gear og gadgets: Tablet med projektor, hjemmebryggeri og en brudsikker smartphoneskærm